Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κάτοικοι της Ραφήνας ετοιμάζουν πυρετωδώς τη νέα πυρκαγιά!














     Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και στο μαρτυρικό "Κόκκινο Λιμανάκι" βρίσκεται η καταπράσινη - ακόμα - περιοχή "Άγιος Χαράλαμπος" Ραφήνας, από όπου και οι φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, η ζώνη με  τα ξερόκλαδα βρίσκεται στην οδό Καππαδοκίας, μεταξύ των οδών Κρυστάλλη και Ικονίου, δίπλα σε δάσος και σε απόσταση αναπνοής από το πάρκο του Κολυμβητηρίου... 








Η περιοχή γλύτωσε από τη φονική φωτιά του περσινού καλοκαιριού στο παρά '5, μιας και κατασβέστηκε την τελευταία στιγμή*




Από την περσινή πυρκαγιά στον "Άγιο Χαράλαμπο"*



Όμως οι κάτοικοι δεν το έβαλαν κάτω! Ό,τι κομμάτι δάσους περισώθηκε πέρυσι, παλεύουν να το το αφανίσουν φέτος. 









Τα ...προσανάμματα είναι ήδη έτοιμα. Και η πυρκαγιά; Οσονούπω!! 










Όπως καταγγέλεται, εναποθέτουν συνεχώς και σε καθημερινή βάση, με ιδιαίτερο ζήλο, εργώδεις προσπάθειες και περίσσια εξυπνάδα βεβαίως - βεβαίως, στη γειτονιά τους παρακαλώ, ακριβώς λίγα μέτρα από τα σπίτια τους,  όσα κλαδιά απομένουν από το καθάρισμα των δέντρων της αυλής τους! 





Και μπάλες - θημωνιές έτοιμες!!!!!





Ο Δήμος Ραφήνας  ετοιμάζει σχέδιο αντιπυρικών ζωνών πέριξ των οικισμών, με καθαρισμούς, φύτευση βραδύκαυστων δένδρων κλπ.
 
Όμως με τους κρετίνους, που ετοιμάζουν το νέο παρανάλωμα, τί γίνεται; 












* https://www.irafina.gr/fotia-sti-rafina-megali-kinitopiisi-ston-ag-charalampo-se-epifilaki-to-kolimvitirio-protes-foto/:







4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το επίπεδο κάποιων συμπολιτών μας Πάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από την κουτοπονηριά, να τα διώξω από την αυλή μου εγώ και ας πάνα όπου να ναι, υπάρχει μια ανηθικότητα έως διαστροφή! Πως να το εξηγησεις αυτό αλλιώς; Αφού αν πιάσει φωτιά στη γειτονιά τους θα καεί και το δικό τους σπίτι. Μπορεί να καούν και οι ίδιοι και η οικογένειά τους! Δεν ξέρω, με ξεπερνάει όλο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΑΛΛΑ ΪΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δήμος Ραφήνας προτείνει: Να κρατούν τα κλαδιά στην αυλή τους και να κλείνουν ραντεβού με το Δήμο να τα πάρει, αφού καταβάλουν παράβολο.

      Βεβαίως υπάρχει και άλλη λύση: Αν κάποιος βιάζεται πάρα πολύ, μπορεί να νοικιάσει κάδο από ιδιώτη. Ακόμη,μπορεί για λόγους οικονομικούς, να γίνει και ενοικίαση κάδου από κοινού με τη γειτονιά.

      Λύσεις υπάρχουν. ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ!


      Διαγραφή