Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τσίπρας προς εφοπλιστές: Δώστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση!





Νέο τάνκερ για την ΤΕΝ

 

  

       Υπογράφηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η νέα συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Εφοπλιστών για την εθελοντική εισφορά του ναυτιλιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία. 

Υποδεχόμενος το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για «την ανταπόκριση σας στο αίτημα της κυβέρνησης να θεσπίσουμε μια μόνιμη συμφωνία εθελοντικού χαρακτήρα. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει και οποιαδήποτε συνεισφορά». «Εντούτοις», τόνισε, «το γεγονός ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση συνεπώς της δημοσιονομικής μας ικανότητας, σηματοδοτεί την εθνική ευθύνη που συμμερίζεστε να βγούμε από την κρίση».

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει, ότι «το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως». 

«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό για την συνεργασία που είχαμε μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης.

 

 

                                          Η σφοδρή αντίδραση της ΠΕΝΕΝ

 

 

      Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ναυτιλία (ΠΕΝΕΝ) καταγγέλλει, ότι «η συμφωνία δείχνει το νέο κατάντημα της κυβέρνησης και την άθλια συναλλαγή με τους μεγαλοσχήμονες του εφοπλιστικού κεφαλαίου». Επισημαίνει, ότι αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση για κατάργηση του άρθρου 107 του Συντάγματος που προβλέπει 58 προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τώρα με την εθελοντική συμφωνία επί των μερισμάτων τους, νομιμοποιείται έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πιέζει να κλείσει φορολογικά "παραθυράκια"». 

 

 

 

                                         Οι εφοπλιστές ζητούν και ...δόσεις

 

 

     Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει επίσης, ότι η υποχρεωτική επί του τονάζ συνεισφορά των εφοπλιστών ανήλθε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2015, στο ποσό των 17.617.781,18 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η φορολογία των ναυτεργατών ξεπέρασε στο ίδιο έτος τα 57 εκατομμύρια ευρώ. 

Επίσης για την περίοδο 2014-2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών, το Δημόσιο εισέπραξε μόνο το 1/5 συμφωνηθείσας της εθελοντικής εισφοράς, δηλαδή 85 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 420 εκατομμυρίων ευρώ της συμφωνίας και μάλιστα πολλοί εφοπλιστές ζητούν να πληρώσους σε 6 ή 12 δόσεις!! 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Ομολογία το 2017 του προέδρου των εφοπλιστών, Βενιάμη:Λόγω του συνδικαλισμού και της ελληνικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα και τις αμοιβές των ναυτικών, το αποτέλεσμα είναι "ΣΕ 5.000 ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ"!!! Προτιμάνε δηλαδή πληρώματα-δουλοπαροίκους από Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές κλπ.
    Μούγκα η -θεός να την κάνει-αριστερή κυβέρνηση για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κι αν είναι κατάντημα χώρας. Να είμαστε χώρα πλοιοκτητών και οι ναυτικοί μας να σαπίζουν στην ανεργία....

      Διαγραφή
  2. ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να πεις οτι διατηρουν εδω τα γραφεια τους για να μην υπαρχει ανεργια; Οχι βεβαια!! Ουτε στιγμη δε θα δισταζαν να τα πανε αλλου, οπως εκαναν με τις σημαιες, με τα πληρωματα, με τις ναυπηγησεις . Τους βολεύει και γιαυτο τα κρατανε εδω.

      Διαγραφή