Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σίγησε το “αηδόνι“ τoυ δημοτικού μας τραγουδιού, Δημήτρης Ζάχος



        

      Ο θρύλος του δημοτικής μας μουσικής, έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια. Ο Δημήτρης Ζάχος είχε μία τεράστια και λαμπρή πορεία στο χώρο της ελληνικής δημοτικής μουσικής και, δικαιωματικά, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές. 

Να σημειωθεί, πως ο σπουδαίος τραγουδιστής, μετά από βαρύ εγκεφαλικό, στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, είχε μείνει και άστεγος, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε πέρυσι στις 23 Ιουλίου στο Μάτι...

Η φωνή του Δημήτρη Ζάχου συνόδεψε για πάνω από μισόν αιώνα, γλέντια, γάμους, εορταστικές εκδηλώσεις, ανά την Ελλάδα. Πασίγνωστη η ερμηνεία του στην περίφημη τιά":

 

 

 

 

      Καταγόταν από τα Γιάλτρα της Αιδηψού. Πρωτοεμφανίστηκε επαγγελματικά στο τραγούδι γύρω στα 1957 και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε. Διετέλεσε παράλληλα και ψάλτης, με πολυετή θητεία (1951 – 1962) στη Μητρόπολη των Αθηνών. Εμφανίστηκε σε πολλά και φημισμένα στέκια παραδοσιακού τραγουδιού και επίσης τραγούδησε στο εξωτερικό για την απανταχού ελληνική ομογένεια. Επίσης είχε εμφανισθεί σε πάρα πολλές ελληνικές ταινίες. Από την κινηματογραφική παρουσία του, πασίγνωστο επίσης, το τραγούδι "Μια βοσκοπούλα αγάπησα":

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου