Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αίγυπτος: Απαλλάχθηκε ο Μουμπάρακ από τις κατηγορίες για φόνους και διαφθορά




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Μετά την ανατροπή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγέντος Προέδρου της Αιγύπτου, Μωχάμετ Μόρσι και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό, επακολούθησαν ευνοϊκές εξελίξεις στην περίπτωση τού προκατόχου του,  Χόσνι Μουμπάρακ:

Αιγυπτιακό δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ και τους συνεργάτες του από τις κατηγορίες ότι ευθύνονται για τη   δ ο λ ο φ ο ν ί α   8 4 6    δ ι α δ η λ ω τ ώ ν, επειδή διέταξε την αστυνομία να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση του 2011, που τον απομάκρυνε από την εξουσία. Ο δικαστής απέσυρε ακόμη τις κατηγορίες εναντίον τού τότε υπουργού Εσωτερικών και έξι συνεργατών του, για την ίδια αιματηρή καταστολή.

Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τον Μουμπάρακ και έναν πρώην υπουργό Πετρελαίου από τις κατηγορίες για   δ ι α φ θ ο ρ ά  σχετικά με εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές της αγοράς.

Στη διάρκεια μιας πρώτης δίκης, ο Μουμπάρακ είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη, όμως η καταδίκη ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους και η υπόθεση επανεκδικάσθηκε. 

 

 

                          Σφοδρές αντιδράσεις για την αθώωση 

 


 

      Ένας άνθρωπος   σ κ ο τ ώ θ η κ ε   κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα  ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πλατεία Τ α χ ρ ί ρ   του Καΐρου. Πάνω από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν, για να διαμαρτυρηθούν κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου, στρατηγού, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, με  συνθήματα όπως,  «κάτω το στρατιωτικό καθεστώς».

 

 

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο ο  στρατός.


 

Πηγές: imerisia.gr, iefimerida και naftemporiki από Γαλλικό πρακτορείο και Reuters



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου