Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ισπανία: Το κόμμα των "αγανακτισμένων", πρώτο στις δημοσκοπήσεις




Ισπανία: Το Podemos εκθρονίζει συντηρητικούς και σοσιαλιστές



      Το νεαρό κόμμα Podemos, το οποίο γεννήθηκε από το ισπανικό κίνημα των αγανακτισμένων κατά της λιτότητας, έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας  της χώρας, "Ελ Παΐς" ("El País").

Το Podemos ιδρύθηκε μόλις τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, κέρδισε αμέσως πέντε έδρες με 8% των ψήφων και είχε αναδειχθεί τότε σε τέταρτη πολιτική δύναμη της χώρας. "Ποτέ ένα κόμμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα δεν είχε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο στην πρόθεση ψήφου με μόνον οκτώ μήνες ύπαρξης", επισημαίνει η "Ελ Παΐς".

Το Podemos, του οποίου ηγείται ο πανεπιστημιακός Πάμπλο Ιγκλέσιας, υποστηρίζεται από Ισπανούς που είναι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση της χώρας, όπου πάνω από το 23% του ενεργού πληθυσμού βρίσκεται στην   α ν ε ρ γ ί α   εξαιτίας της βαθιάς κρίσης, καθώς και από τα  σ κ ά ν δ α λ α    δ ι α φ θ ο ρ ά ς,   που πλήττουν κυρίως το πολιτικό κατεστημένο.

"Το Podemos τρέφεται από τα λάθη των άλλων"», προσθέτει η συντηρητικών κατευθύνσεων εφημερίδα και αποδίδει την πρωτιά, στο γεγονός ότι η δημοσκόπηση έγινε ενώ ξεσπούσε πριν λίγες μέρες ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, που οδήγησε στην έκδοση 51 ενταλμάτων σύλληψης.


 

 

Πηγή: imerisia.gr





3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΥΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ. ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ GEZI ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΔΩ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΙΝΕΙ ΦΡΑΠΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΜΑ. ΨΕΜΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστοί οι Ισπανοι.Αφού εμείς εδώ, που βγήκαμε στους δρόμους δεν καταφέραμε να έχουμε δικό μας οργανωμένο κίνημα, μας καπελώσανε εν πολλοίς τα υπάρχοντα κόμματα. Το χειρότερο είναι, ότι στο κενό που υπήρχε για να αναπτυχθεί και να στηθεί κάτι καινούργιο, πρόλαβαν κάποιοι άλλοι και μας φορέσανε το Ποτάμι!
    Λυπάμαι που θα φανώ απαισιόδοξος, αλλά μάλλον έτσι θα πορευτούμε: Μόλις σφίγγουν τα πράγματα θα μας πετάνε κανένα κόκκαλο κάθε λίγο και λιγάκι, ώστε να μη γαυγίζουμε και έτσι μια - δυο γενιές θα σέρνονται στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλαδιτσα φουσκωνουμε και ξεφουσκωνουμε συνεχως μπαλονια.Πχ φουσκωσαμε Κωστακη μετα φουσκωσαμε Γιωργακη με 42% γιατι ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ο ενας σχεδον στους δυο που φουσκωνε τον Γιωργακη ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ και τωρα περιμενουμε να ξεφουσκωσει και ο Αλεξης Τωρα περιμενουμε να φουσκοξεφουσκωσουμε τον Αλεξης εεεεεε και μετα καποιον αλλο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ,Εν τω μεταξυ αναμεσα στα φουσκωματα και ενω ειμασταν φουσκωμενοι ηδη ΠΗΔΗΞΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ εεεε αυτος θα ξεφουσκωσει μονος του και το φυσσαμε και δεν κρυωνει..Αυτη ειναι η κατασταση και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.ΜΟΝΟΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή