Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες, με 120.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας




Belgium Protest Crowd

 

 

       Σφοδρά επεισόδια χτες στις Βρυξέλλες, σε μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνηση της χώρας. 

Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού. Αρκετά ΙΧ οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ζημιές σε καταστήματα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν και πολλοί   τ ρ α υ μ α τ ί ε ς.  

 

Αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ζημιές σημειώθηκαν και σε καταστήματα, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες

Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, έφτασαν τις 120.000, ήσαν ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε επανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, τα οποία και χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις διαδηλώσεις του 2011 και του 2013.  Έχουν προγραμματιστεί απεργίες κάθε Δευτέρα από τις 24 Νοεμβρίου, κινητοποίηση που θα καταλήξει σε μεγάλη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου. 

Αντιδρούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ακύρωσης της προσαρμογής των μισθών προς τα πάνω ανάλογα με τον πληθωρισμό, καθώς και περικοπών στο κράτος πρόνοιας. 

 

Riot police with injured protester in Brussels. 6 Oct 2014

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr, mashable.com, bbc.com

1 σχόλιο:

  1. Η βελγικη αστυνομια θεωρειται απο τις σκληροτερες της Ευρωπης.Ομως και οι Βελγοι δεν κολωνουν .
    Εχουν γινει πολλες φασαριες στις Βρυξελλες και εξ αλλου εκαναν 18 μηνες να αποκτησουν κυβερνηση Υπαρχει και ενταση και εσωτερικα προβληματα βαλονων -φλαμανδων και προβληματα βελγικων τραπεζων Μειγμα ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή