Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Στουρνάρας κατά των ...καθαριστριών που δικαιώθηκαν

 





      Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών   δ ι κ α ι ώ θ η κ α ν   από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αγωγή των 397 καθαριστριών από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έγινε δεκτή, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε, πως αποτελούσαν εργαζόμενες του στενού πυρήνα του δημοσίου. Μια απόφαση που βάζει πλέον σε "κίνδυνο" το  μέτρο της διαθεσιμότητας που εφάρμοσε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...  

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση και να τις επαναπροσλάβει. Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία να «παγώνει» η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε τις καθαρίστριες.   Ο   Ά ρ ε ι ο ς   Π ά γ ο ς   α π έ ρ ρ ι ψ ε   την αίτηση του Υπ. Οικονομικών.

       Όμως ο κ. Στουρνάρας δε σταμάτησε εκεί:

Κατέθεσε αίτηση στον Άρειο Πάγο περί αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες, η οποία προσδιορίστηκε για να συζητηθεί στις 10 Ιουνίου 2014.

Ακόμη,  κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης πάλι ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

      Προφανώς ο κ. Στουρνάρας και οι αρμόδιοι του υπουργείου  του είναι υπεραπασχολημένοι να κυνηγούν τις ...καθαρίστριες  και έτσι δε βρήκαν χρόνο για άλλα θέματα. Π.χ. να προβούν στις δέουσες ενέργειες για τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ ή να λάβουν αναγκαστικά μέτρα κατά των  εφοπλιστών, που αρνούνται να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά και τις οφειλές στο ΝΑΤ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου