Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα, με ελεύθερη είσοδο



      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, έτσι και φέτος τα μουσεία σε όλη την επικράτεια ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Παράλληλα,  π λ ήθος   ε κ δ η λώ σ ε ω ν   έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα έως τις 18 Ιουνίου 2014, σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. 

Μουσείο Βραυρώνας: Οι υπέροχες άρκτοι...

Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πλούσιο, με οργανωμένες ξεναγήσεις σε μόνιμες εκθέσεις, επιλεγμένα εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ημερίδες, συνέδρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοδικές εκθέσεις ή οι σύγχρονες εικαστικές και άλλες εγκαταστάσεις που υλοποιούνται το διάστημα αυτό.

       Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στο τιμώμενο φέτος Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στη μόνιμη και στις περιοδικές εκθέσεις από αρχαιολόγους και συντηρητές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάλεξη και στο τέλος γιορτή με συναυλία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου