Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πωλητήριο σε παραλίες και άλλα δημόσια ακίνητα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Σάλος για Ελαφόνησο




Η προς πώληση παραλία της Ελαφονήσου




     Έναντι χαμηλού τιμήματος άρχισαν να πωλούνται τα καλύτερα ακίνητα της χώρας. Σε αυτή την διαδικασία μπαίνει και η μαγευτική Ελαφόνησος και ειδικότερα οι δύο διάσημες παραλίες της, Σίμο και Σαρακίνικο, καθώς έχει ενταχθεί στο  χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. 

Πρόκειται για 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς με Property Code ΑΒΚ 382. Σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α), ο ιδιώτης αγοραστής θα αποκτά  το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια. 

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων και περιβαλλοντικές οργανώσεις, που  μιλούν για οικολογική καταστροφή, αφού η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Natura. Την παραλία της Ελαφονήσου, ο «Guardian» και  Το TripAdvisor, την έχουν εντάξει πρώτη στις 10 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό «Geo Saison», ένα από τα εγκυρότερα έντυπα τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, τη χαρακτήρισε «επίγειο παράδεισο» εντάσσοντάς τη στις «δέκα πιο ονειρεμένες παραλίες στον κόσμο, δίπλα στο Μπαλί, στη Χαβάη και τις Μαλδίβες».  

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος το ΤΑΙΠΕΔ αναδιπλώθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας,ότι η μελλοντική αξιοποίησή της Ελαφονήσου θα είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και ότι σε κάθε περίπτωση «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες». 

Στον κατάλογο των ακινήτων προς πώληση στο ίδιο «πωλητήριο», που ανήρτησε το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις, μεταξύ άλλων, στη Χαλκιδική, τη Νέα Φώκαια, τη Γιάλοβα, την Καβάλα. Επίσης, δεκάδες ακίνητα στην Πλάκα, τριώροφα και πενταώροφα κτήρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οικόπεδα στο Ναύπλιο, αλλά και ξενοδοχεία «Ξενία».  Όλος ο κατάλογος, εδώ:


























http://www.spitoskylo.gr/wp-content/uploads/2014/05/properties-lot-b-en.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου