Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Λίστα Λαγκάρντ: Για κακούργημα Καπελέρης και Διώτης

 

 

     
 

      Για κακούργημα θα διωχθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ  Ιω. Καπελέρης και εισαγγελέας Ιω. Διώτης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Lagarde, ενώ στο απυρόβλητο παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος  προέβη ακριβώς στους ίδιους χειρισμούς με τον Ι. Διώτη, υπεξήγαγε τη λίστα και την είχε ανόμως στην κατοχή του, όπως παραδέχθηκε.

Την άσκηση ποινικής δίωξης παρήγγειλε ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα που διενεργούσε η δικαιοσύνη, και συγκεκριμένα οι προκάτοχοι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Ο Ιω. Διώτης διώκεται για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Ιω. Καπελέρης για απιστία στην υπηρεσία. Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.

Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ η οποία έφτιαξε - κατ' εντολήν του - αντίγραφο του στικ, ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    Πρωην υψηλοβαθμοι δικαστικοι και εφοριακοι, ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ.Οι πολιτικοι εξασφαλισαν μονο για τους εαυτους τους ασυλια και πιανουν τα μικροτερα ψαρια.ΠοιΟς θυμαται τον ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΠΧ?Ετσι ενω το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι κοβουν την ουρα....καθε φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή