Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο Κάμερον σε εκστρατεία κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο



      Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, απαίτησε από τις αποκαλούμενες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών μέσω του ίντερνετ, απειλώντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με νομικές κυρώσεις αν δε συμμορφωθούν.

«Κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο άθλιες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την άρρωστη και κακόβουλη πρόθεση του χρήστη...Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα για τη Google, την Bing, τη Yahoo! και τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχετε την υποχρέωση να ενεργήσετε για το θέμα αυτό .. ηθικό καθήκον», ανέφερε. Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ασκεί τους τελευταίους μήνες πίεση στις μεγάλες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση του διαδικτύου, που οδηγεί σε εγκλήματα κατά των παιδιών.

Η πρόσφατη έρευνα για διπλή περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών, έδειξε ότι οι δύο δολοφόνοι είχαν προηγουμένως εμπλακεί σε παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δώσει χρονικό περιθώριο στις εταιρείες μέχρι τον Οκτώβριο για να αναλάβουν δράση, «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τις νομοθετικές επιλογές για δυναμική δράση», είπε.

 

Πηγή: Κathimerini.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ













2 σχόλια:

  1. Αυτοί είναι πολιτικοί. Άσχετο αν ανήκει στο συντηρητικό ή εργατικό κόμμα, όμως ασκεί τα καθήκοντά του με υπευθυνότητα. Ποτέ κανείς από τους δικούς μας πρωθυπουργούς ειδικά της τελευταίας σοδειάς, δεν ασχολήθηκε με τέτοια σοβαρά θέματα της κοινωνίας παρά μόνο με τον πολιτικαντισμό. Η σύγκριση είναι απογοητευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη μάστιγα η παιδεραστεία και στη χώρα μας. Κάθε τόσο κρούσματα. Και κανείς δεν ασχολείται. Πολλά και στον αθλητισμό. Πρέπει οι γονείς να ενημερωθούν, να μη ντρέπονται να μλήσουν για το θέμα αυτό, διότι κάμνουμε σαν μην υπάρχει και ότι δε μας αφορά. Ότι παίρνουμε είδηση ή ότιδήποτε υποπτο περιστατικό πρέπει να το καταγγέλουμε αμέσως, γιατί αν περιμένουμε από τους πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή