Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καταζητούμενος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης





mixahlidhs 3-7-2013     Eυρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των   ε ξ ο π λ ι σ τ ι κ ώ ν   προγραμμάτων, σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του. Τα εντάλματα εκδόθηκαν, όπως αναμενόταν, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών, προκειμένου να απολογηθούν, στις 27 Ιουνίου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος). 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Τα χρήματα, που φέρονται ότι αποτελούσαν παράνομη προμήθεια του Άκη   Τ σ ο χ α τ ζ ό π ο υ λ ο υ,  για την υπογραφή της σύμβασης αγοράς των ΤΟR Μ1, κατέληξαν σε λογαριασμό των δύο στην Κύπρο, με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα πρώην υπουργό.  

Από την εκτέλεση των ενταλμάτων, η κυπριακή Δικαιοσύνη θα πρέπει εντός 90 ημερών να έχει αποφανθεί για το αν θα εκδοθούν οι δύο στην Ελλάδα.

 

 







ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2013 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου