Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αναστέλλει τη λειτουργία του και το θέατρο «Πόρτα»...



 

     Ένα ακόμα κακό νέο: Ανακοινώθηκε ότι κλείνει προσωρινά για φέτος το θέατρο «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η ίδια δήλωσε ότι ελπίζει να ανοίξει πάλι και ότι έλαβαν αυτή την απόφαση και για οικονομικούς λόγους, ιδιαίτερα λόγω διακοπής της επιχορήγησης, αλλά και προκειμένου να σχεδιάσουν εκ νέου τη μελλοντική πορεία του.

«Παίρναμε επιχορήγηση επί σειρά ετών και τώρα δεν παίρνουμε πια. Είχαμε συνηθίσει να κάνουμε την δουλειά μας "ακριβά", να ανεβάζουμε απαιτητικές παραγωγές, να πληρώνουμε καλά και να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε. Πέσαμε έξω σίγουρα. Ελπίζω να καταφέρουμε ν' ανοίξουμε σύντομα, αφού πρώτα το ψάξουμε ώστε να είμαστε πιο σίγουροι για κάποια καινούργια πράγματα», είπε η Ξένια Καλογεροπούλου.

      Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Πόρτα» υπήρξε ένα σπουδαίο σχολείο για τα παιδιά. Η Ξένια Καλογεροπούλου είχε πάντα όραμα για το παιδικό θέατρο, το ανέδειξε και το στήριξε και σήμερα αδυνατώντας ουσιαστικά να το συντηρήσει, παίρνει αυτή τη γενναία  απόφαση για να μην προδώσει αυτό το όραμα ανεβάζοντας  παραστάσεις με εκπτώσεις στην ποιότητα.

Είναι αμφίβολο αν η τωρινή γενιά των παιδιών θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει  παραστάσεις μαγικές σαν την "Ελίζα" και τον "Οδυσσεβάχ", που είχαν ανεβεί  μέσα από τις υψηλού επιπέδου παραγωγές του θεάτρου «Πόρτα». 

     Σε ένα κλίμα ισοπέδωσης των πάντων και άκριτων περικοπών, έκλεισαν θεατρικές σκηνές με σημαντικό έργο, όπως το «Αμφιθέατρο»  του Σπύρου Ευαγγελάτου, το «Ανοιχτό Θέατρο»  του Γιώργου Μιχαηλίδη, το «Απλό θέατρο»  του Αντώνη Αντύπα. Ο πολιτισμός για τους ιθύνοντες φαντάζει πολυτέλεια και φαίνεται δε συνειδητοποιούν ότι αποτελεί πολύ βασικό στοιχείο της ανάπτυξης, που αξίζει να στηριχθεί.  

 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου