Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Ποιός είναι ο user v»; Συνέντευξη τύπου Κωνσταντοπούλου, Δρίτσα, Κοντονή




 

      Συνεντευξη τύπου έδωσαν τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής. Έκαναν λόγο για υπόθαλψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, o οποίος και πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί εκ νέου για να δώσει εξηγήσεις. Επέκριναν ιδιαίτερα τη στάση του Βασίλη Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, που «έδωσε χέρι βοηθείας και συντάχθηκε με τη θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και κάλεσαν το κόμμα του να ξεκαθαρίσει αν στηρίζει την απόφαση του βουλευτή της. 

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και κατά του   Ε υ ά γ γ ε λ ο υ   Β ε ν ι ζ έ λ ο υ. 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Είναι πασίδηλο ότι στην υπόθεση δεν είναι εμπλεκόμενο ένα μόνο πρόσωπο».  ....«Με την ίδια συνέπεια, όσα προσχώματα και τρικλοποδιές και να υπάρξουν από την πλευρά μιας επίορκης πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα. Θα πράξει όλα όσα του υπαγορεύει το κοινοβουλευτικό του καθήκον και η δημοκρατική νομιμότητα.

.... Aυτή τη στιγμή εξασφαλίστηκε να ανασχεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο». Αυτό που βιώσαμε τον τελευταίο καιρό είναι κυβερνητική αναβάθμιση όλων των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ και δεν εννοώ μόνο του κ. Βενιζέλου», ανέφερε. «Η πραγματογνωμοσύνη της Ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ δείχνει εμπλοκή και ανάμειξή του στο άνοιγμα του επίμαχου usb».



Θεόδωρος Δρίτσας:

Έδωσε ιδαιαίτερη έμφαση στο τελευταίο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τον   ε ν τ ο π ι σ μ ό   τ ο υ   u s e r    v. 

Παράλληλα, επέκρινε το Χρ. Μαρκογιαννάκη σχετικά με τη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι   «πρόκειται για προφανή ταραχή στην προσπάθεια να κρατηθεί όμηρος ο κ. Βενιζέλος από την ΝΔ και ταυτόχρονα να προστατευθεί.  Είναι αυταπόδεικτη, αναντήρητη ανάγκη διερεύνησης των νέων δεδομένων».


 Σταύρος  Κοντονής:

Υποστήριξε ότι το αίτημα να καταθέσει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, βασίζεται στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ ότι «το βράδυ 8 Ιουλίου 2011 το στικάκι ανοίχτηκε για σύντομο διάστημα και ελέγχθηκαν τρία ονόματα».

«Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο και πρέπει να διασταυρωθούν οι αντικρουόμενες καταθέσεις του κ. Βενιζέλου και του κ. Διώτη για το χρόνο παράδοσης του usb».

«Είναι νομικά απαράδεκτος και ηθικά ανέντιμος ο ισχυρισμός ότι η Επιτροπή διερευνά μόνο ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου. Μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτήν δεν υπάρχει. Είναι υπεκφυγή και καθαρή υποκρισία». Και συμπλήρωσε:

«...Υπάρχει δίχτυ προστασίας για ορισμένα πολιτικά πρόσωπα.  ...Εκκρεμεί η απάντηση του Ιρλανδικού δημοσίου για τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων. Αν διανοηθεί η Επιτροπή να κλείσει τις εργασίες της και να καταθέσει το πόρισμα της χωρίς την απάντηση του Ιρλανδικού δημοσίου για αυτό το περιβόητο fund, θα παραμείνει στον αέρα ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας».
Αιχμηρός επίσης εμφανίστηκε και για τη στάση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου.

     Παραθέτουμε δύο βίντεο που πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκαν,  από την έντονα φορτισμένη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...

 

 

 

 














7 σχόλια:

  1. ΤΥΧΑΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ; ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η Κωσταντοπουλου δεν τσιμπουσε...ΣΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,μπορει να ηταν πιο αποτελεσματικη.Δεν θελουμε show ουσια θελουμε.Το show ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ οσους θελουν να περασουν λαθρα τις ευθυνες τους.Δεν ειναι αναγκη να απανταει στην καθε ΣΤΗΜΕΝΗ παρλαπιπα....του καθε ενος,για να βγαινουν και να ασχολειται ο κοσμος με το ... του ειπε της ειπε..εισαι ο πειξα εισαι η δειξα....ΕΛΕΟΣ .ουσια ειναι να βρεθει ο user.Ουσια ειναι το fund,OYSIA KAI MEGALH EINAI TO ENTAΛΜΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.
    Ουσια δεν ειναι τι ΕΙΠΕ Ο Αδωνης και ο Μαρκογιαννακης.Διαφυλασσεις το μειζον αν ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπάνια περίπτωση πολιτικού στην Ελλάδα, η Ζωή. Παλεύει με αυταπάρνηση και είναι πολύ μελετημένη. Μάλιστα μια φορά το είχε παραδεχτεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δηλαδή έχει μελετήσει καλά την υπόθεση. Έχω διαβάσει διαλόγους στην Επιτροπή. Ο Μαρκογιαννάκης δε φτάνει που τη διαβάλλει στον τυπο, της επιτίθεται χυδαία με προσωπικά υπονοούμενα! Είναι απίστευτος. Απορώ πως αυτή η βουλευτίνα αντέχει ακόμα, είναι σίγουρα πολύ δυνατός χαρακτήρας. Θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε κάποτε σε καλό πόστο. Σπάνια βλέπεις υπουργό να ξέρει το αντικείμενό του. Οι περισσότεροι είναι άσχετοι και δεν δίνουν δεκάρα για την υποχρέωση που έχουν να υπηρετούν εμάς που τους στέλνουμε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EEEEEαφου το ειχε παραδεχτει και ο Αδωνης.....
    Αν συμφωνει ο εχθρος... ψαξε να Βρεις που κανεις λαθος.
    Παλια ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ..αυτοι οι νεολαιοι ουτε Λενιν δεν ξερουν .Ασε τον Μαρξ ειναι πολυ δυσκολος...αλλα τον Λενιν ....
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική στη δουλειά της, όσο και αν της καταλογίζουν υπερβολές. Έτσι θα έπρεπε να ασκούν τα καθήκοντά τους οι ...πατέρες του Έθνους που υποτίθεται μας εκπροσωπούν. Μόνο σε ορισμένα ξένα κοινοβούλια έχω δει τόσο καταρτισμένους, κυριολεκτούντες και μαχητικούς βουλευτές. Καλή η ιδέα τα δύο βίντεο, για τη διαφορά ανάμεσα στο υγιές και στο σάπιο μα πολύ σάπιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κρύβει πολλά και θίγει άμεσα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Έχουν κάνει τα πάντα (νομικά τερτίπια, προσπάθεια διακωμώδησης στα ΜΜΕ, απίστευτες σεξιστικές και άλλες χυδαιότητες κατά Κων/πούλου), κυριολεκτικώς τα πάντα προκειμένου να "κουκουλωθεί". Μέχρι και τον Παπακων/νου έχουν αποφασίσει να "θυσιάσουν". Υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρουν. Ίσως πάλι να "μιλήσει" ο Παπακων/νου, αν και οι πολιτικές συμμορίες, βρίσκουν άλλους τρόπους να δρουν. Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι ενδεικτική.
    Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να δει την ουσία και να μη πέφτει στις παγίδες που του στήνουν. Θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε το πόρισμα των τριών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υποσχεθεί να δώσουν στη δημοσιότητα. Δίνουν τιτάνιο αγώνα οι άνθρωποι. Ωρες - ώρες, αμφιβάλλω αν πραγματικά τους στηρίζει όσο θα έπρεπε και το ίδιο τους το κόμμα. Και εμείς θα ωφείλαμε να διαδηλώσουμε για τα εμπόδια στη διαλεύκανση των σκανδάλων. Όταν είμαστε απαθείς αποθρασύνονται οι υπεύθυνοι και γιαυτό έφτασαν στο σημείο να διορίσουν το διαβόητο Μαρκογιαννάκη πρόεδρο ΑΥΤΗΣ της επιτροπής!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή