Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τη σκανδαλώδη φορολογική μεταχείριση στο "μαύρο χρήμα"!

 

 

     
 

Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τη σκανδαλώδη εγκύκλιο για χαριστική φορολογική τακτοποίηση όσων φυγάδευσαν στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα,  κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ.   Παπαδημούλης, Ευκ. Τσακαλώτος, Δ.Γάκης και Β. Διαμαντόπουλος   ζ η τ ώ ν τ α ς    ε ξ η γ ή σ ε ι ς   για την ευνοϊκή αυτή μεταχείριση προς τους οικονομικά ισχυρούς, την ίδια στιγμή που οι απλοί πολίτες βιώνουν καθημερινά το φάσμα της εξοντωτικής φορολόγησης, της μείωσης εισοδημάτων, της ανεργίας και της φτωχοποίησης. 

Επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία εγκύκλιο - ρουσφέτι σε εκείνους που έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης - που δρομολογεί ατιμωρησία με το πρόσχημα ότι δήθεν αυτά προήλθαν από δωρεά κάποιου συγγενή τους. Δηλώνοντας τη δωρεά εκπρόθεσμα, θα φορολογηθεί με 10% αντί για το αρχικό 45%!

      Χτες επίσης κατέθεσαν ερώτηση και οι βουλευτές Ανδρ.  Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης,  από τη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", προς τον κ. Στουρνάρα, εάν έγιναν έλεγχοι για τη φορολόγηση των κεφαλαίων που εξήχθησαν από τη χώρα μας και συμπεριλαμβάνονται στις διάφορες λίστες, όπως της Τραπέζης της Ελλάδος, ή της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» και το ποσό των φόρων που έχουν εισπραχθεί...


 

 Φωτ.:ekorinthos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου