Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Ολοκληρώθηκε το πορτραίτο του....


  

     

 

      Ο αδίστακτος τρόπος της αιφνίδιας επέμβασης του πρωθυπουργού στο θέμα της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε τις υποψίες και τον προβληματισμό πολλών, σχετικά με την προσωπικότητα του ατόμου που αυτή την ιστορικά πολύ δύσκολη στιγμή, μας έλαχε να ηγείται της χώρας.

      Με βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν, κυρίως για τον πραγματικό λόγο που "έρριξε" την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 και ανύπαρκτες πολιτικές θέσεις, ποτέ δε θεωρήθηκε προσωπικότητα βεληνεκούς. Ο κόσμος της Ν.Δ. τον ανέσυρε στην επιφάνεια ελλείψει άλλου και εξαιτίας της δικαιολογημένης αποστροφής του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη. 

 

                                  Βαθειά αντιδημοκρατικός

 

      Δεν είναι μόνον η παράνομη, αντισυνταγματική και κατά κόρον έκδοση  π ρ ά ξ ε ω ν    ν ο μ ο θ ε τ ι κ ο ύ   π ε ρ ι ε χ ο μ έ ν ο υ, για τις  οποίες όχι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ολόκληρη η συγκυβέρνηση,  θα μείνουν στην Ιστορία...  Πρόκειται για έναν Πρωθυπουργό που κυριολεκτικά δεν πατάει στη Βουλή ως οφείλει, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους δημοκρατικούς θεσμούς!  Άλλωστε η ανύπαρκτη δημοκρατική του παιδεία επιβεβαιώνεται και με την παρουσία στο χώρο των στενών του συνεργατών, πολιτικών σαν το Φαήλο Κρανιδιώτη με τα γνωστά παραληρηματικά ...μανιφέστα. 

Η παλαιοκομματική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής, βρήκε στο πρόσωπό του την πιστότερη εφαρμογή. Και μόνον η επιδότηση με εκατομμύρια ευρώ του   Ι δ ρ ύ μ α τ ο ς   Μ π ε ν ά κ η, στο οποίο προΐσταται ο αδελφός του, αμέσως μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση και λίγο πριν απαγορευτούν οι επιδοτήσεις στις ΜΚΟ, φτάνει για να δώσει το στίγμα του πολιτικού του ήθους. Ακολούθησαν ατέρμονοι διορισμοί "ημετέρων".  Από τους Μεσσήνιους στο Υπουργείο Πολιτισμού (εξαιρέθηκαν και από την εφεδρεία!),  μέχρι τη  ...Σαλαγκούδη, ο κατάλογος είναι μακρύς... 


                   Δείξε μου το σύμβουλό σου να σου πω ποιός είσαι

 

      Ένας εσμός αμφιλεγόμενων συμβούλων και συνεργατών στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά. Ενδεικτικά,  η σκανδαλωδώς και παρά το θόρυβο, συνεχιζόμενη  παραμονή σε θέση προεξάρχοντος συμβούλου, του Σταύρου  Π α π α σ τ α ύ ρ ο υ,   που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ, ως ένα από τα ονόματα στο μεγαλύτερο λογαριασμό,  αυτό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.  Περιττεύει σχολιασμός για την επιλογή των Φαήλου Κρανιδιώτη και Σίμου Κεδίκογλου, καθόσον είναι γνωστός ο ανεκδιήγητος πολιτικός(;) τους  λόγος. Μια άλλη περίπτωση πρωθυπουργικού συμβούλου, αυτή του εξίσου αμφιλεγόμενου και πηγαινοερχόμενου στις ΗΠΑ Χρύσανθου Λαζαρίδη, με τις ιδιαίτερα αντικρουόμενες και θολές θέσεις...

 

                 Έλλειψη καλλιέργειας και πολιτικής οξύνειας

 

       Το σύνηθες "λούστρο" σε κάποιο διάσημο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, των  γόνων  που ετοιμάζονται για μια ...ήδη στρωμένη πολιτική καρριέρα, ούτε στο Σαμαρά προσέδωσε - ούτε καν κατ' επίφασιν - καλλιέργεια και μόρφωση. Μας προέκυψε άλλος ένας πρωθυπουργός παντελώς αδιάφορος  για τον πολιτισμό, αν και έχει χρηματίσει αρμόδιος υπουργός! Ούτε πείθει φυσικά, όταν κατά καιρούς "εκσφενδονίζει" στίχους του Ελύτη. Προεκλογικά μάλιστα, η κληρονόμος του ποιητή είχε απαγορεύσει στο Σαμαρά και στο κόμμα της Ν.Δ. να χρησιμοποιεί το έργο και τη φωτογραφία του (σχετικά: http://attikanet.blogspot.gr/2012/05/blog-post_05.html).

Προβληματίζει επίσης ο πρωθυπουργός και ως προς το εύρος της πολιτικής του οξύνειας, όταν π.χ. από τη μία δηλώνει, πως  όταν έμεινε εκτός πολιτικής    τ ο ν   σ υ ν τ η ρ ο ύ σ ε   η   ο ι κ ο γ έ ν ε ι ά   του (!) και από την άλλη, ότι είχε ο ίδιος επιτυχημένη πιτσαρία ως φοιτητής στη Βοστώνη, πράγμα  καί αναπόδεικτο καί  επανειλημμένως διαψευσθέν στα ΜΜΕ από άτομα του τότε περιβάλλοντός του στην Αμερική!

 

                                 Προβληματική δημόσια εικόνα

 

      Ένας Αντώνης Σαμαράς μονίμως  "τ ε θ λ ι μ μ έ ν ο ς" (και αυτό είναι ένα θέμα, που θά 'πρεπε να είναι υπό έρευναν, περί πρωθυπουργού πρόκειται...), που εμφανίζεται δημόσια μόνο για επίδειξη πυγμής, εκτοξεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι απειλητικά διαγγέλματα προς τους πολίτες, σε καμμία περίπτωση δεν εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Πολύ χαρακτηριστικός και ο ανοίκειος τρόπος έκφρασής του πάντα σε πρώτο πρόσωπο! Πολιτικοί του διαμετρήματος ενός  Χαρίλαου Τρικούπη και ενός  Ελευθερίου Βενιζέλου ουδέποτε εκφράστηκαν τοιουτοτρόπως.
























 

 

                                                        Το μέλλον

       

      Οι πρόσφατοι αψυχολόγητοι χειρισμοί του στο θέμα της ΕΡΤ μετά το ναυάγιο με τη ΔΕΠΑ, φαίνεται προβλημάτισαν όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Ήδη φημολογείται  α ν τ ι κ α τ ά σ τ α σ ή   τ ο υ,   καθόσον ο Σαμαράς δεν είναι παρά ένα είδος αναλώσιμου πολιτικού για τους "φίλους" του. Μεταξύ των ονομάτων, ακούστηκε και αυτό ενός πολιτικού με μέγιστο προτέρημα τα άψογα ...μπλαίηζερ  και ο οποίος τελευταίως μοιάζει να κατοικοεδρεύει περισσότερο στις ΗΠΑ απ' ότι εδώ. 

Είναι βέβαιο, πως όσο η Δημοκρατία πάσχει στην Ελλάδα και όσο δεν  προωθούνται από τον ελληνικό λαό  προσωπικότητες ικανές  να τον υπηρετήσουν αυτή την ιστορικά πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, οι δανειστές αυτής της πτωχευμένης χώρας, της χώρας μας,  πάντα θα προσπαθούν να επιβάλλουν,  όσους θεωρούν ότι διασφαλίζουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
































  









     

















































5 σχόλια:

  1. ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
    Το πορτραιτο θα ολοκληρωθει ...ΑΥΡΙΟ Η ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
    Οχι οτι οσα λετε δεν ειναι σωστα,ΑΛΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ......ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
    Προς το παρον ...η εκτος δημοκρατικης αντιληψης συμπεριφορα του ,ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ .
    Αν παμε σε εκλογες μεταξυ αλλων κακων, θα ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ..χανουν και οι εταιροι και η αξιωματικη αντιπολιτευση που σηκωνει το θεμα.
    Ο ελληναρας θελει τσαμπουκαλη πρωθυπουργο και αν του βγει βλεπω τον ΧΡΥΣΑΝΘΟ ....υπερανω ολων.Επιβεβαιωνεται για μια ακομη φορα οτι η Αριστερα ειναι δεσμια του εαυτου της.Αυτο ως πρωην αριστερος το ξερει καλα ο Χρυσανθος. Δυο συγκεντρωσεις σημερα σε διαφορετικα μερη και μια δια Δουλευση ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ,ειναι ενα σκηνικο πολυ σουρεαλιστικο ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ .
    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    Οι νεκροι καμμια φορα ειναι πιο επικινδυνοι απο τους ζωντανους.Αυτο θα εξαρτηθει απο την αντιπολιτευση.
    Τα πολιτικα θεματα δεν τα λυνουν οι δικαστες.ΤΑ ΛΥΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Εγω περιμενω αντι προταση,που δεν μπορει να ειναι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ .Αυτο ποθανε και επισημως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από την ΕΡΤ και η Δημοκρατία είναι επισήμως νεκρή. Θα έλεγα και η λογική σ΄αυτή τη χώρα είναι επισήμως νεκρή και βασιλεύει το παράλογο, αφού και ο τελευταίος πολίτης πήρε είδηση, ότι:
      Τα πολιτικά ξόανα που στηρίζουν τη κυβέρνηση αγωνίζονται να μπουν σ' αυτήν και δεν ενδιαφέρονται γαι τίποτα άλλο απολύτως..
      Η απόφαση του ΣΤΕ μοιάζει copy - paste της πρόσφατης κυβερνητικής πρότασης. Οποία σύμπτωσις!
      Ακούσαμε ότι τώρα αναμένεται η ερμηνεία της απόφασης από την ...Κυβέρνηση!
      Μόνο από θαύμα θα αποφευχθούν περιπλοκές, όπως:
      α) νομικής φύσεως (π.χ. "ο δημόσιος φορέας" δηλ. ΕΡΤ ή "ένας δημόσιος φορέας" δηλ. κάποιος προφανώς καινούργιος; Αυτό το σχόλιο του ΣΤΕ στο τέλος της αναστολής που λέει να φροντίσουν να κάνουν ετούτο ή εκείνο, τί ισχύ έχει; Υπήρχε δηλαδή αίτημα στη προσφυγή, δώστε μας συμβουλές τί να κάνουμε; Αναστολή ζητούσαν μόνο! Οι νομικοί πάντως κουνάνε το κεφάλι τους)
      β) τεχνικής φύσεως (π.χ. στο μεταβατικό στάδιο ποιούς θα χρησιμοποιήσουν; Κάποιους υπαλλήλους της ΕΡΤ; Θα προσλάβουν άλλους; Μάλλον περίπλοκο διαδικαστικά και πιθανόν να περιπλέξει τα πράγματα ακόμα περισσότερο.. Επίσης, ακόμα και να βγάλουν στον αέρα μια μεταβατική ΕΡΤ, τί κακέκτυπο θα είναι φανταζόμαστε και πιθανόν η μαύρη οθόνη να είναι προτιμότερη!
      γ) πολιτικής φύσεως (Αυτό που θέλουν να αποφύγουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, δηλαδή τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης και αφορμές κοινωνικής αναστάτωσης, δεν είναι σίγουρο ότι θα το αποφύγουν. Η κατάσταση είναι πολλαπλώς γελοία για να την αντέξει ο μέσος πολίτης)
      Με λίγα λόγια, ο Μεσσήνιος, ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, ο πατριώτης, ο έχων πυγμήν -τρομάρα του - τα έκανε σκ.τά!

      Διαγραφή
  3. Απο ΑΠΟΨΕ.... αυτοσχεδιαζουμε ....
    ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΕΡΑΝΤΕΛλΟ .....ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ.....
    ΕΣΗΕΑ ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ο ταχυδρομος ...πεθανε....ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ....

    Και ο αλλος θυμηθηκε την ΕΡΤ του Χατζηδακη...εεεεε μικρο ηταν το παιδι που....να θυμαται το ΣΩΣΕ ..ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ .....ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.....EEEEE OXI KAI SK....η εθνικη μας υπερηφανεια..που θα βλεπουμε γιουροβιζιον?που θα ακουμε τα εκαστοτε κυβερνητικα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ?
    Το θεμα δημοκρατια και θεσμοι ειναι δευτερευον, ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΕΙΝΑΙ η ενημερωση ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ.....ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ .....
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΣ......

    ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ....ΣΤΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Βουλή πρέπει να εμφανίζεται, έχει υποχρέωση διότι είναι πρωθυπουργός, αλλά απλά δεν μπορεί. Έτσι και αρχίζει να συχνάζει θα είναι καταστροφή γι αυτόν και το κόμμα του. Είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα. Οποιος έχει λιγο νιονιο θα καταλάβει τις αιτίες και θα καταλάβει από ποιός μας κυβερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή