Αποτέλεσμα εικόνας για ποινη πετρος μαντουβαλος





      Μια γνώριμη φιγούρα των καναλιών, της πολιτικής, με συχνή αναφορά του ονόματός του σε βαρέα ποινικά αδικήματα,  πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο γνωστός δικηγόρος του Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε σε ποινή επτά ετών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς και σε τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σχετικά με εμπλοκή του στο λεγόμενο «π α ρ α δ ι κ α σ τ ι κ ό   κύκλωμα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, με εντολή του Π. Μαντούβαλου  είχαν κατατεθεί επτά εκατομμύρια δραχμές σε λογαριασμό του πρώην ανακριτή Ευάγγελου  Κ α λ ο ύ σ η. 

Ο δικηγόρος   ε ί χ ε    α θ ω ω θ ε ί   για την ίδια υπόθεση το 2010, πλην όμως, πριν ολοκληρωθεί η δίκη και αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο νυν καταζητούμενος επιχειρηματίας Ιω. Μπολέτσης, συγκατηγορούμενος του Π. Μαντούβαλου,  τον κατάγγειλε  για «μεθοδεύσεις» σε βάρος του τότε προέδρου του δικαστηρίου Γ. Ευσταθίου, προκειμένου όπως είχε πει, να του αποσπάσει χρήματα για να τον απαλλάξει.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σκέλος που αφορούσε την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου.

 

                Η δολοφονική απόπειρα κατά Βασίλη Μιχαλολιάκου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλολιακος δημαρχος      

Αρχικά η υπόθεση αυτή είχε τεθεί στο αρχείο, ως «αγνώστων δραστών», αλλά με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο σχετικός φάκελος άνοιξε πάλι προ εξαμήνου περίπου και η ανάκριση έχει "ξεπαγώσει".

Για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του τότε βουλευτή της ΝΔ και νυν Δημάρχου Πειραιά, με έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του το 2001, ο φυγόδικος επιχειρηματίας Ιω. Μπολέτσης έχει εμπλέξει ευθέως τον Πέτρο Μαντούβαλο. Συγκεκριμένα, με υπόμνημα του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και με συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης,  έχει υποστηρίξει ότι αυτός ήταν ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου.