Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός της παρακμής και με αμφιλεγόμενα πρόσωπα




             

 

      Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί τί σημαίνει κυβέρνηση δ ι α χ ε ί ρ ι σ η ς    κ ρ ί σ η ς   στη σημερινή Ελλάδα. Πιθανόν ακόμα να νομίζει, ότι έλαβε λαϊκή εντολή όχι για να κυβερνά, αλλά για να ...διεκπεραιώνει.  Μόνον έτσι εξηγείται γιατί ο ανασχηματισμός έγινε πάνω στην παλιά αλλά άκρως αποτυχημένη συνταγή με υπουργοποίηση γόνων πολιτικών τζακιών, εκπροσώπων κέντρων αποφάσεων, ατόμων  χωρίς το ανάλογο υπόβαθρο που απαιτεί ένα χαρτοφυλάκιο,  υπουργοποιηθέντων χάριν πολιτικών ισορροπιών και κάποιων με "κακό" παρελθόν...Έτσι,  έχουμε είσοδο στην Κυβέρνηση ακόμα μια φορά:

O Κυριάκος Μητσοτάκης …ΣΥΡΙΖΑ,O kyriakos mitsotakis …syriza - Γ ό ν ω ν  πολιτικών οικογενειών χωρίς καμμία δική τους πολιτική οντότητα, όπως είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Φώφη Γεννηματά και ο  Κ υ ρ ι ά κ ο ς Μ η τ σ ο τ ά κ η ς.  Το όνομα του τελευταίου είχε εμπλακεί, όχι μόνο λόγω οικογένειας αλλά και προσωπικά, με τη   S i e m e n s   και συγκεκριμένα με το σκάνδαλο του εξοπλισμού του γραφείου του, παραμονές εκλογών του 2007, από την εταιρία και δύο θυγατρικές της. Ο ίδιος είχε σπεύσει να πληρώσει τιμολόγια το Φεβρουάριο του 2008, ακριβώς τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς της Siemens. Σε άτομο με τέτοιο ηθικό κύρος, αναθέτουν ένα σημαντικό υπουργείο και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων... 

- Κάποιου που προέρχεται από τον Δ Ο Λ: Παντελής Καψής. Μπορεί σήμερα ο Οργανισμός Λαμπράκη να μην είναι παρά ένα "κουφάρι", αλλά φαίνεται, εξακολουθεί να εφοδιάζει κυβερνήσεις, κόμματα και ΜΜΕ με εκπροσώπους του...

- Δύο μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 - Τριών στελεχών από το "φυτώριο" του Ι δ ρ ύ μ α τ ο ς    Κ α ρ α μ α ν λ ή, των Γιάννη Μιχελάκη,  Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Γιάννη Αδριανού. Ο τελευταίος έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω του σκανδάλου με το dvd του Ζαχόπουλου.

  

                         Ακατάλληλη και αναντίστοιχη η στελέχωση στα Υπουργεία

      Ακόμα περιμένουμε μια προσωπικότητα των Γραμμάτων και Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού... Ιδιαίτερα ατυχής και η ονομασία Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που προσβάλλει κατάφωρα τον Πολιτισμό!

Με ποιό κριτήριο επελέγη ο Άδωνις Γεωργιάδης για την πολιτική στο υπουργείο Υγείας, είναι άγνωστο. Ίσως να είναι ο μόνος που δέχτηκε να συνδέσει το όνομά του με το κλείσιμο νοσοκομείων.

Η μετακίνηση Αβραμόπουλου σε άλλο σημαντικό υπουργείο δεν προκάλεσε έκπληξη. Αν και δεν ευδοκίμησε σε κανένα πόστο μέχρι σήμερα, για κάποιο "μυστήριο" λόγο έχει αναχθεί σε σταθερή πολιτική αξία, όπως και ο Χρυσοχοΐδης άλλωστε.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξε και μία ...κατάλληλη υπουργοποίηση: Αυτή στο υπουργείο Εφοπλιστών, - συγγνώμη - Ναυτιλίας. Δε θα μπορούσαν να επιλέξουν ιδανικώτερο από το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Συν τοις άλλοις γνωρίζει και από σκάφη, διότι ως γνωστός bon - viveur αλωνίζει τις θάλασσες με κόττερο!

      Βέβαια όλος αυτός ο σκεπτικισμός γύρω από την επιλογή των ατόμων  σε κυβερνητικές θέσεις έχει νόημα μόνο αν αυτά τα άτομα αποφασίζουν. Αν απλώς διεκπεραιώνουν είναι μάλλον οι καταλληλότεροι...

 

 

 


























































2 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ
    ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ
    ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

    ΕΕΕΕ να φτιαξουν και το βιογραφικουλι οι γονοι ,να βολευτει και κανενας ξεμπαρκος,να ερθει ο Τομσεν και να του αρεσει...μετα το 2014 τι?
    αυτο ειναι το πολιτικο αιτουμενο, αν δεν εχουμε εκλογες νωριτερα.ΤΟΤΕ ...ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ..ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ..ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ..... Εκει που ειχε συνηθισει να μην τρωει ο γαιδαρος του Χοντζα...τεζαρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άδωνις υπουργός Υγείας! Με τις υγείες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή