Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καταδίκες σε Δήμαρχο και Αντιδημάρχους




 

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν τις ευθύνες Δημάρχων και Αντιδημάρχων: 

       Φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην αντιδήμαρχο Δημοτικών Έργων και Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Δημητρίου, για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος. 

       Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε τη Δευτέρα το αρμόδιο δικαστήριο του Μεσολογγίου στον τέως δήμαρχο, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Κόντο, που κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος. 

Το αδίκημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά το γεγονός, ότι δεν προχωρούσαν στο προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων εστίασης που είχαν σε βάρος τους αποφάσεις και μηνύσεις για διάφορες παραβάσεις.  

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση δύο κατοίκων, οι οποίοι κατήγγειλαν την ανοχή που έδειξαν οι δύο κατηγορούμενοι σε συγκεκριμένο επαγγελματία...

       Να προσθέσουμε, ότι  σήμερα  εφόσον κατατεθεί  μήνυση κατά δημοτικών ή δημοσίων υ π α λ λ ή λ ω ν για υπηρεσιακά θέματα, πλέον ως  ε π ί ο ρ κ ο ι   κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Π.χ. αν ένας δημοτικός  υπάλληλος,  παραβεί το καθήκον του και δεν επέμβει να λάβει μέτρα κατά παρανομούντος, δεν τον "σώζει" η  κάλυψη από τον πολιτικό του προϊστάμενο Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο. Πέραν της δικαστικής εμπλοκής, οδεύει σε απόλυση...  

 






1 σχόλιο:

  1. Τι σας ελεγα για τους τελευταιους τροχους?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...Απο κατω προς ΤΑ ΠΑΝΩ θα πρεπει να αρχισει το νεο πανηγυρι.Απο πανω ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ .....ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή