Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αναζητούνται ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο...







       Εξαιρετικά δύσκολα και περίπλοκα τα πράγματα στα ελληνικά κράτη της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί «εκτελούν» την Κύπρο (κυρίως για παραδειγματισμό) και η Ελλάδα πορεύεται χωρίς μέλλον και πυξίδα και το πιο φριχτό απ' όλα: Συμμετέχει και στον εκβιασμό των Κυπρίων "αδελφών" μας.. 

Όμως ακόμα και σε δύσκολες ιστορικές συνθήκες υπήρξαν λύσεις επιτυχημένες κατά το δυνατόν εκάστοτε. Υπό έναν όρο: Να υπάρχουν ηγέτες αντάξιοι των περιστάσεων! 

       Η περίπτωση Αναστασιάδη στην Κύπρο ξεπέρασε όλους τους φόβους ακόμα και των πιο απαισιόδοξων. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη της προεδρίας εξελίσσεται σε ένα είδος οικονομικού δολοφόνου της Κύπρου, αφού εν μια νυκτί διέλυσε μεμιάς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Προκαλεί παγωμάρα το γεγονός, ότι τις τελευταίες μέρες δεν έχει εμφανισθεί πουθενά δημόσια, ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσης, της συγκρότησης και  - αλίμονο - των ικανοτήτων του ανδρός...

      Όσο για την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο κάποτε "πατριώτης", με μοναδική ασχολία σε όλη του τη ζωή την πολιτική, είναι παντελώς απών σε κάθε πρωτοβουλία και χωρίς καμμία κινητικότητα προσωπικά εκ μέρους του αυτές τις κρίσιμες ώρες. Συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα πιόνι του Βερολίνου. Θλιβερό, απογοητευτικό, αλλά ολοφάνερο, δυστυχώς. Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, θα προτείναμε να κάνετε μια πρόχειρη ερώτηση γύρω σας, ζητώντας να σας πουν το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας μας. Μετά, σημειώστε απλώς το χρόνο ...παύσης μέχρι την απάντηση και βγάλτε συμπέρασμα! 

      Και όταν αναφερόμαστε σε ηγέτες, δε μπορεί να μην πάει το μυαλό στη γειτονική μας Τουρκία, όπου το δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου "πετάει".

Τελευταίο επίτευγμα: Κατάφεραν να κηρύξουν αμοιβαία κατάπαυση εχθροπραξιών και ειρήνη με τους Κούρδους, οι οποίοι πανηγύρισαν μάλιστα! Και όλα αυτά, ενώ μαίνονταν ακατάπαυστα εδώ και πολλά χρόνια οι μάχες στα βουνά του Κουρδιστάν με συνεχή πλήγματα και μέσα σε τουρκικές πόλεις, ενώ υπάρχουν εντάσεις με τη Συρία και ενώ τα διεθνή κέντρα προετοιμάζουν ολοταχώς ένα ανεξάρτητο  Κουρδιστάν στην περιοχή!

 

 

Η εικόνα από businessweek.com


    










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου