Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Απόπειρα να χαρισθεί το 80% των προστίμων για λίστα Λαγκάρντ!

 

 

 

       Το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να περάσει "λάθρα", διάταξη στο περιθώριο του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου, με την οποία χαριζόταν το 80% των προστίμων σε όσους δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους, αφορά δε,  εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008!

 

                                      Το επέβαλε η τρόϊκα

 

       Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα capital.gr, όπου αναφέρεται ότι οι επικεφαλής της τρόϊκας μόλις το πληροφορήθηκαν  πίεσαν για την   ά μ ε σ η     α π ό σ υ ρ σ η   της επίμαχης διάταξης και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναγκάστηκε και λόγω της αναμενόμενης κατακραυγής, να  την αποσύρει τελικά άρον-άρον...



                                       Ποιοί ευνοούνταν 

 

      Όπως σημειώνουν πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, στη χαριστική διάταξη περιλαμβάνονταν:

 

- Οι ελεγχόμενοι της λίστας Λαγκάρντ (σημ.: Ανάμεσά τους ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Στ. Παπασταύρου!)

 

- Οι ελεγχόμενοι της λίστας του Λιχτενστάιν

 

- Όσοι αγόρασαν τελευταίως μεγάλα ακίνητα στο Λονδίνο

 

- Οι 5.000 φορολογούμενοι που από το ΣΔΟΕ έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών

 

 

                                    Σιωπή από Κυβέρνηση

 

      Μέχρι στιγμής καμμία επίσημη δήλωση από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και φυσικά καμμία παραίτηση λόγω ευθιξίας από την αισχρή απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού με χαριστικές εμβόλιμες διατάξεις σε παρανομούντες έχοντες και κατέχοντες.

Την ίδια στιγμή έρχονται κατασχέσεις για μικροοφειλέτες, φυλάκιση για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, ενώ έχει καταφέρει ο κ. Στουρνάρας να εισπράξει μόλις το 0,5% των  οφειλών από τους "μεγάλους"...

 

 

2 σχόλια:

  1. Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΘΕΙΑ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσοι κυβερνητικοί περιλαμβάνονται μέσα στους ελεγχόμενους, ο σύμβουλος του Σαμαρα δικηγόρος Παπασταύρου με 550 εκ. ευρώ, όλη η οικογένεια του Κεφαλογιάννη και τόσοι άλλοι. Ο Σαμαράς ούτε που έκανε καν τον κόπο να απομακρύνει το σύμβουλό του, ο δε Κεφαλογιάννης ήταν στη προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ! Χάθηκε η ντροπή σε αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή