Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ελεύθερος 63χρονος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε κοριτσάκι




      Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 63χρονος, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού στη Νέα Αλικαρνασσό της  Κρήτης, καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ. 

Την περασμένη Τετάρτη, ο άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας της επτάχρονης στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, ο φερόμενος ως δράστης προσκάλεσε την ανήλικη κόρη της στο σπίτι του, για να παίξει δήθεν με τον εγγονό του και ασέλγησε σε βάρος της.  

      Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίσθηκε ότι είναι αθώος λέγοντας ότι ποτέ δεν έχει αγγίξει το παιδί και ότι από την    ι α τ ρ ο δ ι κ α σ τ ι κ ή    έκθεση δεν επαληθεύεται βιασμός και  αποπλάνηση.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της ανήλικης προέβη σε   α ν ά κ λ η σ η   της μήνυσης, ωστόσο η δίωξη συνεχίζεται αυτεπάγγελτα. 

 

      Αναρωτιέται κανείς, πόσο δύσκολο είναι το έργο των δικαστικών αρχών,  ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, όπου καλούνται να κρίνουν, αν συνέβη πράγματι κάτι, με μόνους μάρτυρες μικρά παιδιά, με ιατροδικαστική έκθεση που δε βοηθάει στην αναζήτηση της αλήθειας και όταν   ξ α φ ν ι κ ά    ανακαλείται η μήνυση. 

Επίσης Κύριος οίδε, αν υπάρχει εκεί σοβαρή κοινωνική υπηρεσία, για να βοηθάει στην επούλωση ψυχικών τραυμάτων των παιδιών, να συνδράμει τις οικογένειες ανηλίκων π.χ. όταν σκοπεύουν να ανακαλούν τις μηνύσεις και γενικά να τις συμβουλεύει να μην εμπιστεύονται με περισσή ευκολία τα ανήλικα παιδιά τους σε τρίτους...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου