Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κ. Λαπαβίτσας: Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ το 2013




 

 

 

 

 

 

 

 

         

      Την άποψη ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη το 2013, εξέφρασε ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο SOAS στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στο CNBC, ο Κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα τέρας στην Ελλάδα μέσω της οικονομικής κακοδιαχείρισης της κατάστασης χρέους της χώρας και είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν οι ενέργειες για τη διάσωση της πιο προβληματικής οικονομίας της Ευρώπης».


Ο ίδιος πάλι τόνισε ότι θα εκπλαγεί εάν η Ελλάδα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης το 2013.  Πρόσθεσε ότι αυτό δε θα είναι το τέλος της ιστορίας. «Η Ελλάδα δε μπορεί να διαχειριστεί την πειθαρχία του ευρώ, πρέπει να βγει από το ευρώ, να αναζωογονήσει την ανταγωνιστικότητά της», τόνισε. 

Κατά τη γνώμη του,  η Ελλάδα χρειάζεται να βγει από το ευρώ αντί να τηρεί αυτή την ατελείωτη σειρά των κατασταλτικών μέτρων λιτότητας και πρέπει να τεθεί η οικονομία της ξανά εντός τροχιάς, τα δε νέα μέτρα που ψηφίστηκαν δε βοηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Δήλωσε επίσης,  ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε άγρια συρρίκνωση και μακροπρόθεσμη στασιμότητα.

«Το χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαγραφής. Η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα τέρας με το ελληνικό πρόβλημα χρέους. Η διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, η οποία είναι απολύτως αναγκαία, είναι τώρα πολύ, πολύ πιο περίπλοκη».

 

 

Πηγή: Capital.gr 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου