Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κυριακή 4/11/ 2012 στις 11,30 π.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ραφήνας για σύνδεση με την Ψυττάλεια






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
-


 Σας καλούμε στη σύσκεψη- συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τη Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2012 και ώρα  11,30 πμ, στο Δημαρχείο  Ραφήνας Πικερμίου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ :   ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ -   ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ με τη ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ
Ενημέρωση για τις εξελίξεις, ανταλλαγή απόψεων, αποφάσεις για τη κλιμάκωση του αγώνα.
Οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν : Ακούστε τη φωνή μας, δώστε άμεσα λύση
Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων στους δρόμους. Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων.
Αποτελεί τη πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη
Οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν
Μεγαλώνει ο κίνδυνος να μετατρέψουν τη περιοχή μας σε χαβούζα για τα υγρά απόβλητα - λύματα με ταχύτατες διαδικασίες (σε μια νύχτα). Πρόσφατα  αποφασίστηκε από την Περιφέρεια, με διαδικασίες fast-track , η υλοποίηση του  παρωχημένου παλαιού  σχεδιασμού της για τη   διαχείριση των στερεών αποβλήτων – σκουπίδια (στη Κερατέα κλπ)
 
Η ύφεση, τα λουκέτα, η ανεργία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Στις συνθήκες αυτές  η εκμίσθωση ενός βυτιοφόρου για την εκκένωση του βόθρου μας (περίπου 130 ευρώ) θα είναι αδύνατη , θα φαντάζει πολυτέλεια. Τι μας περιμένει άραγε….   



Οι κάτοικοι ξεσηκώνονται



και κινητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες. Όταν αυτές υιοθετήσουν καθολικά το αίτημα Αποχέτευση ΤΩΡΑ - Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και εκφράσουν την απαίτηση τους αυτή με κάθε τρόπο, είναι δυνατό η Πολιτεία να αναγκασθεί να συνειδητοποιήσει ότι, άμεσα πρέπει να γίνει πράξη αυτή η ανάγκη.

Απαιτούν στη θέση του σχεδιασμένου ΚΕΛ, να δημιουργηθεί ένα θεματικό παλαιοντολογικό πάρκο.  Τα πικερμικά και άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα - θαλάσσια απολιθώματα, που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, να αποτελέσουν υλικό για τη κατασκευή ενός μουσείου. Οι εξιδεικευμένες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που απορρέουν από αυτή τη προοπτική, να γίνουν βατήρας για ανάπτυξη και απασχόληση στη περιοχή και όχι τα ΚΕΛ.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Σωματεία και τους Συλλόγους, τα τοπικά συμβούλια, τους επιστημονικούς φορείς, τη νεολαία, όλοι μαζί ενωμένοι με τους κατοίκους  σε κλιμάκωση  των ενεργειών μας, 
για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα  ζωής, για να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.




ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου