Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

O εφοπλιστής Γ. Αγούδημος οφείλει στο Ν.Α.Τ. 20 εκατομμύρια!




      Πρόσφατα μια σύντομη είδηση πέρασε φευγαλέα στον τύπο: Ο  πλοιοκτήτης της  κοινοπραξίας GA Ferries, Γεράσιμος Αγούδημος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή και εγγύηση 15.000 ευρώ  από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Κρίθηκε ένοχος  για οφειλές προς το ΝΑΤ  970.000 ευρώ που αφορούν  μ έ ρ ο ς    μ ό νο    των οφειλών του 2007.

Συγχρόνως όμως έγινε γνωστό, ότι ο εν λόγω πλοιοκτήτης χρωστάει συνολικά στο Ταμείο για το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ!

Στον τύπο επίσης έφτασαν απίστευτες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, ότι το ΝΑΤ είχε μεν κατασχέσει τρία πλοία του Αγούδημου, όμως οι πλειστηριασμοί καθυστέρησαν, κάποια στιγμή τα πλοία χαρακτηρίστηκαν "ναυάγια",  με κάποιο τρόπο απομακρύνθηκαν και η κατάσχεση δεν ισχύει  αφού πρόκειται πλέον για ναυάγια!

 

       Το Ν.Α.Τ. και το Υπουργείο οφείλουν απαντήσεις. Η κατάσταση στην ακτοπλοΐα αποτελεί ένα διαρκές σκάνδαλο, όχι μόνο εξαιτίας της προνομιακής αντιμετώπισης των πλοιοκτητών τύπου Αγούδημου, αλλά και λόγω της ύπαρξης πολλών μη αξιόπλοων πλοίων, των υπέρογκων ναύλων και της προβληματικής σύνδεσης  των λεγόμενων άγονων γραμμών.

Ειδικά το Αιγαίο είναι ένα σκανδαλώδες μονοπώλιο, παραδομένο σε κερδοσκόπους συχνά με επικεφαλής στο αρμόδιο υπουργείο πολιτικούς σαν τον Αριστοτέλη Παυλίδη,  αλλά και άλλους. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αποκαλείται συχνά και όχι άδικα, Υπουργείο Εφοπλιστών!

Χαρακτηριστική και μοναδική η περίπτωση του αείμνηστου ηρωϊκού Δημάρχου της Τήλου    Τ ά σ ο υ    Α λ ε ι φ έ ρ η, που τόλμησε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των καρτέλ των εφοπλιστών και έγινε ο πρώτος δήμαρχος που πέτυχε, το νησί του  να αποκτήσει δικό του δημοτικό πλοίο, σπάζοντας την απομόνωση από τη μάχη των συμφερόντων για την εκμετάλλευση των άγονων γραμμών. Ο Τάσος Αλειφέρης είχε κυνηγηθεί άγρια από το κράτος, έφτασε στο σημείο να κάνει απεργία πείνας και μάλιστα το γεγονός είχε επιμελώς περάσει μόνο στα "ψιλά των ΜΜΕ.... 

Όμως αν τα πράγματα ήσαν διαφορετικά,  πώς θα πλούτιζαν οι κάθε λογής Αγούδημοι;

 


 

Πηγές : imerissia gr , directNews.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου