Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Λιμπερασιόν: Casse-toi riche con!




    

        Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και επικεφαλής της Louis Vuitton-Moet Hennessy (LVMH) Μπερνάρ Αρνό,  αποφάσισε να απαρνηθεί τη γαλλική υπηκοότητα, ζητώντας τη βελγική, προκειμένου ν' αποφύγει τη μεγάλη φορολόγηση του πλούτου (75%), που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.
Στον όμιλο του Αρνό ανήκουν εκτός από τη Dior, και τη Louis Vuitton,, ακόμα 60 θυγατρικές , όπως οι Fendi, Marc Jacobs, Sephora,  Moet et Chandon, Veuve Cliquot, Donna Karan, Givenchy, Kenzo, Bulgari, Guerlain κ.ά. Η κίνησή του εξόργισε:

 

  «Ξεκουμπίσου πλούσιε μαλ.κα!» το πρωτοσέλιδο της «Λιμπερασιόν»,  «τη Γαλλία την αγαπάς ή την εγκαταλείπεις» της «Ουμανιτέ». Χαρακτηρίστηκε «παράσιτο» από τον ηγέτη της Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, «προδότης» από το βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπρουνό Λε Ρου και «ανήθικος» από το Φρανσουά Σερέκ, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας, CFDT.

 

       Ο ίδιος ο Αρνό, μετά το σάλο επιχείρησε να ανασκευάσει και δήλωσε, πως έχει κάνει αίτημα στο Βέλγιο για διπλή υπηκοότητα και πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τον ρόλο της Louis Vuitton στη γαλλική οικονομία.

 

       Πάντως, ο Φρανσουά Ολάντ προανήγγειλε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί με Βέλγιο, Ελβετία και Λουξεμβούργο, τις συνθήκες που διέπουν το καθεστώς φορολόγησης των Γάλλων πολιτών.

 

      Σήμερα ανακοινώθηκε, ότι ο μεγιστάνας  θα μηνύσει την εφημερίδα. Από την πλευρά του, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Λιμπερασιόν, εξέφρασε την υποστήριξή του προς της εφημερίδα λέγοντας, ότι ο ίδιος θα πληρώσει τους φόρους του σε "μια προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης".





































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου