Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Γεράσιμος Αρσένης: Έχουμε παγιδευθεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό


      

        Ο πρώην υπουργός  Εθνικής Οικονομίας και πρώην Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γεράσιμος Αρσένης, αφού κατέθεσε πριν δυο ημέρε, ως μάρτυρας ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων, για την υπόθεση των γνωστών δηλώσεων Ρουμελιώτη, εξερχόμενος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σ΄ ένα τερατώδη μηχανισμό,  που τρώει τις σάρκες μας, καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες και τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτήν την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή".

......."Μπορούμε να πείσουμε και τους Ευρωπαίους τώρα που κλυδωνίζεται το Ευρώ και υπάρχουν προβλήματα τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες, ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Επιμένω σε αυτό το πράγμα".

 

 

                                Οι δηλώσεις - βόμβα Ρουμελιώτη 

 

      Ο Παν. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ, δήλωσε πρόσφατα στους New York Times, ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, γιατί δεν υπήρχε απολύτως κανένα άλλο   παράδειγμα επιτυχίας, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και  δε μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της.

      Επίσης,  έχει γίνει γνωστό, ότι ο Παν. Ρουμελιώτης είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό, τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου! 

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου