Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ισπανία: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο







      

      Ζωσμένο από χιλιάδες διαδηλωτές είναι το Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη και η κατάσταση είναι τεταμένη. Τουλάχιστον 28 είναι οι προσαχθέντες και 64 άτομα τραυματίστηκαν, αναφέρει η El Pais.

Οι αστυνομικοί –μεταξύ τους και ισπανικά ΜΑΤ– έχουν απωθήσει χτυπώντας με τα γκλομπ τους διαδηλωτές σε κοντινή πλατεία και έχουν φράξει τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο με κλούβες, ενώ κάποιοι διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους».

Η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από το κίνημα «Occupy Congress» (καταλάβατε το Κοινοβούλιο). Όπως εξηγούσαν πολλοί, η μόλις δέκα μηνών κυβέρνηση τους εξαπάτησε και για αυτό ζητούν νέες εκλογές.

       Η Ισπανία εδώ και μήνες πιέζεται από τις αγορές: Οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν ανέβει σημαντικά, το κόστος δανεισμού είναι πολύ υψηλό και η χώρα, παρά τις  διαψεύσεις και είναι πλέον ορατή η ένταξη στον   π λ ή ρ η   μηχανισμό διάσωσης, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου