Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Στην Αρτέμιδα, η θάλασσα ...υποχώρησε και φάνηκαν "νησάκια"!


 


 

 

  Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στις παραλίες της Αρτέμιδος: Τα νερά της θάλασσα "τραβήχτηκαν" πίσω, για κάποια μέτρα από το σταθερό σημείο που σκάει το κύμα, με αποτέλεσμα σε αρκετό μήκος της ακτογραμμής να φανούν "νησάκια και "βραχονησίδες"!

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά ποτέ σε τόση διάρκεια και έκταση. Βοηθούντος και του τραγικού σεισμού, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται και να ανησυχούν, μήπως πρόκειται για προάγγελο κάποιας θεομηνίας, όπως σεισμού, τσουνάμι κλπ!

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

                                              Ειδικοί: δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

 

 

     Οι επιστήμονες πάντως, καθησυχάζουν. Αφενός πρόκειται για φαινόμενο που δεν επικεντρώνεται στην Αρτέμιδα, αλλά παρατηρείται και σε άλλα σημεία της χώρας και αφετέρου δε συνδυάζεται με αστρονομικά στοιχεία που προκαλούν παλίρροια ούτε στοιχεία σχετικά με προσεισμικά φαινόμενα.



 


      Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr*, ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και Φυσικός και ωκεανογράφος, Λεωνίδας Περιβολιώτης, επισημαίνει, ότι το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης της θάλασσας έχει σχέση με μετεωρολογικά στοιχεία και τα βαρομετρικά υψηλά που επικρατούν αυτό το χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την Κεντρική Ευρώπη  και σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο.  Εξαιτίας της αύξησης της ατμοσφαιρικής πίεσης έχει υπάρξει μια συμπίεση της θάλασσας και το φαινόμενο αυτό μπορεί να γίνει εντυπωσιακό λόγω της μορφολογίας της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

*Η ραδιοφωνική συνέντευξη, εδώ:

https://soundcloud.com/tlwxzlmm2h08/o-15022024?utm_source=anatolika24.gr&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Ftlwxzlmm2h08%252Fo-15022024

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου