Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ελληνικό πλοίο με τόνους κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Ισπανία

 

Κρατείται στην Ισπανία ελληνόκτητο πλοίο με τρεις τόνους κοκαϊνη!

 

 

 

      Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν, χτες, 4,5 τόνους κοκαΐνης στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο «Blume», της εταιρίας Rentoor Chartering, που διαχειρίζεται η Dignatio Corp με έδρα την Ελλάδα και συγκεκριμένα, την οδό Φίλωνος στον Πειραιά. Δεν έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής, σε ποιον εφοπλιστή ανήκει η εταιρία.

Το πλοίο κατασχέθηκε ανοιχτά των Καναρίων Νήσων,  ενώ όλο το πλήρωμα έχει συλληφθεί. Η αξία του φορτίου υπολογίζεται πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το πλοίο φέρει σημαία Τόγκο και έπλεε με απενεργοποιημένο το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης (AIS), ενώ είχε φύγει από το λιμάνι του Santos, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Ρίγας στη Λετονία. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, τονίζει, ότι το «Blume» δήλωσε πως μεταφέρει 200 τόνους καφέ, μια ποσότητα πολύ μικρή για το μέγεθος του πλοίου...

 

Πρόκειται για εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας από στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων δυτών της αστυνομίας, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες και όλο το βράδυ ξεφόρτωσαν με γερανό τις συσκευασίες με την κοκαΐνη. 

 

 

https://i1.prth.gr/images/w880/_webp/files/2023-01-20/blume_3.jpg

 

 

 

Ισπανία: Τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο «ελληνικής διαχείρισης»- 15 συλλήψεις


 

 

Πηγές: kathimerini.gr, euro2day.gr, protothema.gr, cnn.gr

 

 

 


2 σχόλια:

  1. Και έδρα στο Πειραιά και σημαία Τόγκο και μετέφερε ....καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή