Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Επανήλθε από κώμα 17χρονος, λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

 



 

 

       Ο λόγος για τον 17χρονο Ταξιάρχη Κάιτατζη από το Μόλυβο της Λέσβου, που νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο stonisi.gr, έκτοτε υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν. Στο τέλος «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» και ξεκίνησε η συζήτηση να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη και εν συνεχεία να δωρηθούν τα όργανά του. 

 Όμως λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. 

 

                                        Τροχαίο μετά από πανηγύρι  

 

      Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου σε ένα πανηγύρι σε χωριό της Λέσβου. Ο νεαρός, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση , με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Στο χειρουργείο οι γιατροί έδωσε μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του και οι γιατροί συζήτησαν το ενδεχόμενο να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και ενώ είχαν ξεκινήσει συζητήσεις να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη και εν συνεχεία να δωρηθούν τα όργανά του, ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά και στις 8 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

 

                                               Έχει επανέλθει πλήρως 

 

      Σήμερα έχει επανέλθει πλήρως και βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης, για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. Θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του. 

 

 

                      Αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

 

 

      Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι ουδέποτε οι θεράποντες ιατροί συζήτησαν με την οικογένεια του ασθενούς το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων και ότι ουδέποτε ο 17χρονος παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου. Ότι πρόκειται για ανακριβές δημοσίευμα της τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr, που προσβάλλει   την επιστημονική επάρκεια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πλήττει ανεπανόρθωτα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. Ζητά δε την ανάκληση  και ανασκευή της είδησης, σύμφωνα με το Νόμο. 

 

 

                                        Η απάντηση του ιστότοπου

 

 

      Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Λέσβου stonisi.gr απάντησε, πως το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του θεράποντα ιατρού, του χειρουργού Πέτρου Σουρτζή, στην ΕΡΤ 3, όπου ανέφερε πως "...είχαν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη λήψη των οργάνων..." και έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο....*

 

 

*Σχετικά:

https://www.stonisi.gr/post/49475/oydepote-tethhke-to-endexomeno-ths-dwreas-twn-organwn-toy-video




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου