Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Σκοτώνουν τις καμήλες όταν διψάσουν!



 Αποτέλεσμα εικόνας για αυστραλία καμηλες





         Ελεύθεροι σκοπευτές από ελικόπτερα σκότωσαν, σε διάρκεια πέντε ημερών, περισσότερες από 5.000 άγριες δρομάδες καμήλες στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλούν τα αποθέματα νερού των χωριών, μπορεί να προκαλέσουν ζημιές και να αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς. «Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησαν οι Αρχές. «Ως διαχειριστές της περιοχής αυτής πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα βλαπτικό είδος προκειμένου να προστατεύσουμε τα πολύτιμα αποθέματα νερού προς όφελος του τοπικού πληθυσμού», τονίστηκε.

 

 

                                          Τις είχαν φέρει οι άποικοι

 

 

     Οι δρομάδες μεταφέρθηκαν τη δεκαετία του 1840 στην Αυστραλία, από τους αποίκους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν για τις εξερευνήσεις τους ή για να μεταφέρουν προϊόντα και αγαθά, πριν την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου. Έκτοτε αναπαράχθηκαν, όμως τώρα ...κατηγορούνται ότι μολύνουν τις πηγές νερού και ότι θέτουν σε κίνδυνο ευάλωτες περιοχές καθώς και τη γηγενή χλωρίδα και πανίδα. 

 

     Η εξολόθρευσή τους εκτιμάται πως κόστισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια περίπου και εύλογα αναρωτιέται κανείς, γιατί δεν αναζητήθηκαν άλλες λύσεις, αντί της βάρβαρης εξόντωσης χιλιάδων ζώων. Εντύπωση προκαλεί επίσης και η σιωπή παγκόσμιων φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων...

 

 

  

2 σχόλια:

  1. Ε όχι και πολιτισμένη χώρα!! Πλούσια, ναι.

    Με πληθυσμό 25 εκ., εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας ολόκληρης ηπείρου, αλλά οι ιθαγενείς παραμένουν β κα γ κατηγορίας πολίτες.

    Καμμία δέσμευση για τα θέματα της κλιματικής αλλάγής, στοπ σε μετανάστες και άφθονες ξενοφοβικές κορώνες από πρωθυπουργούς.

    Σιγά μην κάνουν πίσω στην εξόντωση 5.000 καμηλών! Το σύνδρομο του αποίκου (απόγονοι καταδίκων!) καλά κρατεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσα που ξόδεψαν, γιατί δεν τις μετέφεραν αλλού; Διάβασα κάπου, πως το κάνουν και σε άλλα άγρια ζώα εδώ και χρόνια. Ντροπή! Καλύτερα να μετακομίσουν από την Αυστραλία οι λευκοι έποικοι μηπως και σωθεί η ήπειρος από δαύτους που έφεραν τον πολιτισμό μη χ.σω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή