Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ο Δήμος του Άμστερνταμ εξαγοράζει τα χρέη των νέων και βοηθά σε μια νέα αρχή



Αποτέλεσμα εικόνας για αμστερνταμ ποδηλατα




      Ο Δήμος του Άμστερνταμ θα εξαγοράσει τα χρέη των νέων 18 έως 34 ετών, για να τους ανακουφίσει, επειδή αγωνίζονται να σπουδάσουν ή να μπουν στην αγορά εργασίας. Έλαβε αυτή την πρωτοβουλία, επειδή παρατηρείται στην Ολλανδία αύξηση του δανεισμού στις ηλικίες αυτές, με το ποσοστό των δανειζομένων νέων ενηλίκων να ανέρχεται στο 34%. 

Ήδη ο Δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, ώστε να  εξαγοράσει τα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβιβαστούν σε δημοτική τράπεζα. Μετά, οι οφειλέτες θα τα αποπληρώσουν όποτε μπορέσουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους ο καθένας. Προσφέρεται ακόμα, το ποσό των 750 ευρώ ως κίνητρο, προκειμένου να μεταβιβάσουν το χρέος τους στην τράπεζα του Δήμου.

Επίσης μεγάλο μέρος των δανείων θα «κουρευτεί», αν οι οφειλέτες νέοι συμμετάσχουν επιτυχώς σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το πρόγραμμα ξεκινάει το Φεβρουάριο και κάθε νέος θα προετοιμάσει το πλάνο του κάτω από την καθοδήγηση ειδικού. 

Όπως λέει η αντιδήμαρχος του Άμστερνταμ, αρμόδια για την εκπαίδευση, τη φτώχεια και την κοινωνική ενσωμάτωση, Marjolein Moorman:
 «Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος και συχνά είναι καθοριστικά για τη μελλοντική τους πορεία. Οι περισσότεροι έγιναν κακοπληρωτές από κακοτυχία ή άγνοια  και βρέθηκαν μέσα σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να βγουν, χωρίς βοήθεια. Αυτός είναι ο λόγος που τους βοηθάμε, ώστε να κάνουν μια νέα αρχή».




Πηγή: theguardian.com. Φωτ. από takeatour.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου