Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ο Μακρόν υποχωρεί για το συνταξιοδοτικό


 

 

 

      Εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της εργασίας στη Γαλλία,  απεργούν μαζικά επί 38 μέρες και διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Μακρόν, που θέλει να  ανεβάσει τα όρια συνταξιοδότησής τους από τα 62 στα 64.

Το συνδικάτο CGT δήλωσε, ότι μόνο το Σάββατο διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία 500.000 άτομα. Η οργή των διαδηλωτών ήταν ξέχειλη στο Παρίσι, τη Λυόν, τη Μασσαλία, την Τουλούζη, τη Νάντη και άλλες μεγάλες πόλεις στη Γαλλία.

Συγχρόνως,  στιγμιότυπα αστυνομικής βίας κάνουν το γύρο του κόσμου. Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ εναντίον διαδηλωτών, που έσπαζαν βιτρίνες, έβαζαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και διαφημιστικές πινακίδες. 

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Manifestant blessé à la tête à Rouen

                                             

 

                           Υποχώρηση Μακρόν

 

 

     Χτες,  ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή που απηύθυνε στα συνδικάτα εργαζομένων και στις εργοδοτικές οργανώσεις, αναφέρει, ότι η κυβέρνηση είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το σχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών, το οποίο απορρίπτεται ομόφωνα από τα συνδικάτα. Πρόσθεσε βέβαια, ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα θα πρέπει να δεσμευθούν σε μια διάσκεψη, για την ισορροπία και τη χρηματοδότηση των συντάξεων, που θα πρέπει να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της μέχρι τα τέλη Απριλίου. Διαφορετικά,  η κυβέρνηση θα νομοθετήσει εκ νέου....

Το συνδικάτο χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας, πως δείχνει «τη βούληση της κυβέρνησης να βρει έναν συμβιβασμό».

 

 

 Γαλλία : Βίαια επεισόδια για το συνταξιοδοτικό – Σε υποχώρηση αναγκάζεται ο Μακρόν | in.gr

 

 

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε σοβαρότερα θέματα στην Ελλάδα, τους καταληψίες κάτι εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Άμα το λύσουμε αυτό, μετά θα ασχοληθούμε για τις συντάξεις, τους μισθούς, τις γάζες στα νοσοκομεία, τα σχολεία, την ανεργία κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή