Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ Έλληνες από τους πιο θρησκευόμενους λαούς της Ευρώπης


Σχετική εικόνα 


 

      

  

 

 

 

      

 

      Πρώτες, Γεωργία, Αρμενία,  Μολδαβία, Ρουμανία, Βοσνία αμέσως μετά η Ελλάδα, έκτη στη σειρά των πιο θρησκευομένων λαών της Ευρώπης, σύμφωνα με το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew Research Center. Τελευταίες στον κατάλογο, με τα μεγαλύτερα ποσοστά μη θρησκευομένων, η Τσεχία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία. Γενικώς οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι οι λαοί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε επίσης, ότι οι μισοί από τους ενήλικες,  σε Ελλάδα, Βοσνία, Αρμενία, Γεωργία και Ρουμανία, δήλωσαν ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή τους, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 10 ενήλικες που τόνισε τη σημασία της θρησκείας, σε Γαλλία, Γερμανία και Μ. Βρετανία.

 

                                               Εμείς και οι άλλοι

 

     Αρκετές διαφορές, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, διαπιστώνει η έρευνα όσον αφορά και στη στάση των πολιτών απέναντι στους μουσουλμάνους. Το ποσοστό των Ελλήνων που θα αποδεχόταν μουσουλμάνους ως μέλη της οικογένειάς του φτάνει το 31%.

Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, οι ανατολικοευρωπαίοι είναι πιο πιθανό να θεωρούν τον πολιτισμό τους ανώτερο από τους άλλους. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 89%..

Η πλήρης λίστα:

 

 

 

 

 

Πηγές: euronews.com, lifo.gr, kathimerini.gr










2 σχόλια:

  1. Όσο πιο φτωχός τόσο πιο αφοσιωμένος στα θεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή