Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πάρκο Αναψυχής Ραφήνας, ένας υποδειγματικός χώρος







      

 

 

Δάσος με μονοπάτια, παιδική χαρά, κολυμβητήριο, καφέ ρεστοράν, χώρους άθλησης, περιπάτου και εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, υπαίθριο γυμναστήριο και τόσα άλλα, στο Δημοτικό Πάρκο της Ραφήνας, γνωστό και σαν Κολυμβητήριο.

 

  Αποτέλεσμα εικόνας για κολυμβητηριο πάρκο αναψυχήσ ραφήνασ,

 

Βρίσκεται στα σύνορα με την Αρτέμιδα, με είσοδο πάνω στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης η οποία συνδέει τις δύο πόλεις.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάρκο Ραφήνας,

 

Αποτελεί ένα μοναδικό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που έχει διαμορφωθεί από ειδικούς στην αρχιτεκτονική κήπων.

 

  Αποτέλεσμα εικόνας για πάρκο αναψυχήσ ραφήνασ,

 

 

Είναι πολύ σημαντικό, ότι συντηρείται και επιβλέπεται από προσωπικό του Δήμου και συνεχώς βλέπουμε άτομα να φροντίζουν το χώρο με καθαρισμούς, νέες διαμορφώσεις, φυτεύσεις κλπ.  

 

 

Καφετέρια

 

 

 

Φυσικά, οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου,  Όμως, το πιο σημαντικό είναι, πως είναι καθημερινά ένας τόπος ανάσας και αναψυχής για τους κατοίκους όχι μόνο της Ραφήνας, αλλά και των πέριξ Δήμων.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάρκο αναψυχήσ ραφήνασ,

 

 

 Και αναρωτιέται βέβαια κανείς, πώς δε γίνεται μια προσπάθεια να κάνουν κάτι αντίστοιχο οι γειτονικοί Δήμοι, όπως π.χ. ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος, ο οποίος διαθέτει απέραντες εκτάσεις και πολλές δυνατότητες για κάτι αντίστοιχο...

 

  



Αποτέλεσμα εικόνας για κολυμβητηριο πάρκο αναψυχήσ ραφήνασ,

   



 

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίος χώρος τον έχουμε επισκεφθεί αν και μένουμε Νέα Μάκρη. Επίσης γίνονται εκεί και ωραίες καλοκαιρινές μουσικές συναυλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ (ΒΛΑΧΟ)ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΧΩΡΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παμε συχνα τα παιδια'μας εκει απο την Αρτεμιδα, αφου στο δημο μας υπαρχουν μονο κατι λιγες παιδικες χαρες, οι περισσοτερες παρατημενες.
    Έχουμε πολλους ελευθερους χωρους αλλα επισης θα μπορουσε ο δημος να αγορασει ενα απο τα τοσα χωραφια που πωλουνται παμφθηνα και να το διαμορφωσει σε παρκο αναψυχης. Υπαρχει ακομα το δασος του ΟΤΕ, που ρημαζει ανεκμεταλλευτο κι αυτο.
    Χρειαζεται δημαρχος με οραμα και τσαγανο για να φτιαξει και να συντηρει τοσο καλα ενα παρκο σαν το κολυμβητηριο Ραφηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το μέρος το απολαμβάνουν όλοι αλλά είναι εκπληκτικός και τόσο ασφαλής για παιδιά! Προσωπικά δε θυμάμαι να έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο αλλού. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποια άλλη χώρα.Συγχαρητήρια στο Δήμο Ραφήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή