Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Habemus Πρόεδρο



 

 

 

 

         Ξεκινήσαμε από τη λύση του απλούστερου προβλήματος, που ήταν η εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας, με την έκπληξη της επιλογής του  Π ρ ο κ ό π η   Π α υ λ ό π ο υ λ ο υ,   αντί του μέχρι πρότινος επικρατέστερου,  Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Αμφότεροι, κάθε άλλο παρά εκφράζουν ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, για τον οποίο θα μπορούσε κανείς να προτείνει πολλές προσωπικότητες με ευδόκιμη θητεία, είτε από την αριστερά είτε από το συντηρητικό χώρο, από την πολιτική εξουσία αλλά και τις άλλες εξουσίες όπως τη δικαστική.

 

Όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος, αν και είναι ένας ακαδημαϊκός  δάσκαλος που μπήκε για τα καλά στα γρανάζια του κομματικού κατεστημένου και έχει επικριθεί στο παρελθόν για παλαιοκομματική τακτική, διαθέτει σαφώς ανώτερη   σ υ γ κ ρ ό τ η σ η   και μεγαλύτερες δυνατότητες από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο. Ο τελευταίος βέβαια, παρά την πανθομολογούμενη πολιτική ανυπαρξία και τις μέχρι σήμερα ανεπιτυχείς θητείες του ως δήμαρχος, υπουργός κλπ., τυγχάνει τόσο αρεστός στους Ευρωπαίους, που προκειμένου να μην τον ...χάσουν από Επίτροπο και να βρεθούν με έναν αριστερό στη θέση του, "επέβαλαν" την απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα!

         Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν είναι απλό να προωθήσει αριστερό Πρόεδρο, σύμφωνα πάντα με τους όρους της δημοκρατίας. Όμως αυτή η σύγκλιση στους θεσμούς προβάλει  ένα  ε ν ω τ ι κ ό   πρόσωπο καί στο εσωτερικό καί στο εξωτερικό, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων το επόμενο διάστημα.

 

       Πάντως άπαντες - Κυβέρνηση και Πρόεδρος της Δημοκρατίας - θα κριθούν μετά τις συμφωνίες (που ευελπιστούμε) με τα Eurogroup. Όταν δηλαδή θα κληθούν να συμβάλλουν αποφασιστικά, χωρίς προσκόμματα και δισταγμούς στην  κατεπείγουσα πλέον  ανάγκη για   μ ε τ α μ ό ρ φ ω σ η  τ η ς  χ ώ ρ α ς.  Η εκτεταμένη διαφθορά, η τεράστια φοροδιαφυγή των "μεγάλων", τα λαθρεμπόρια, τους περιμένουν. 

 

 

7 σχόλια:

  1. Μαλλον τους προεκυψε ξαφνικά η ματαιωση της υποψηφιοτητας Αβραμοπουλου και βρηκαν στα γρηγορα τον καραμανλικο Παυλόπουλο.
    Υπηρχαν πολυ πιο καταξιωμενοι, οπως οι δικαστες Πεπονης και Μουζακίτης, ο επιθεωρητης δημοσιας διοικησης Ρακιτζης και ο Γιωργος Σουρλας που παλαιψε πραγματικα στην επιτροπη διαφανειας. Επισης πολλα θα συμβολιζε η επιλογη του Νικου Κωνσταντοπουλου που θα αξιζε να τιμηθεί για τυς αγωνες του κατα της δικτατοριας με φυλακισεις και βασανισμους και την ολη εντιμη διαδρομη του.
    Ας ευχηθουμε ο Προκοπης Παυλοπουλος να τιμησει το αξιωμα γιατι ο Παπουλιας δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κι αν μένει στην άκρη ο Κωνσταντόπουλος. Αφήνει πίσω του τη Ζωή! Θα τους πεθάνει στις εξεταστικές!

      Διαγραφή
  2. ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ. ΔΕ ΘΕΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΤΩΡΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο δύσκολο να γίνει ο Παυλόπουλος χειρότερος από τον Παπούλια, που αδιαφορούσε τελείως για μια χώρα που καταστρεφόταν και τον απασχολούσαν παρελάσεις με δυο τυπικά λογάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παυλοπουλος ,για οσους θυμουνται, υπηξε ο κατ εξοχην εκποσωπος του κομματικου κρατους παιδι του Κωστακη που δημιουγησε την κριση και το μυνημα που βγαινει δεν ειναι εθνικη ενοτητα
    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ
    Φανταζεται κανεις εξεταστικες για το πως φτασαμε εδω με τον Πακι προεδο?
    εεεεε οχι θα μεινω Παυλοπουλος αν το δω.Αληθεια ειναι οτι δεν βολευε τον Γιουνγκερ ο Αβαμο και εξαγοασαμε την μεσολαβηση του ,αλλα δεν μας ειπε να βαλουμε και τον Πακι .....στο Πακινγχαμ του Ελλαδο Πακι σταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακή επιλογή και απρόσμενη. Μάλλον συμμαχία με τους καραμανλικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτιμότερος από τον Αβραμόπουλο. Ούτε λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή