Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δυο μουσεία γιορτάζουν μαζί την Καθαρά Δευτέρα, με παραδοσιακά εδέσματα


 

 

Σπύρος Βασιλείου, Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ( Λάδι σε ξύλο), Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων

 

 

 

        Δύο μουσεία στην ίδια γειτονιά  (Πλάκα και Ακρόπολη) συνεργάζονται την Καθαρά Δευτέρα σε μια γιορτή   γ ι α    μ ι κ ρ ο ύ ς   κ α ι   μ ε γ ά λ ο υ ς.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης πετάει τους δικούς του χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο Φιλοπάππου και γιορτάζει τα Κούλουμα σε συνεργασία με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», που προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή rock ‘n’ roll μουσική στο σπίτι του γνωστού Έλληνα ζωγράφου. 

Η ανακοίνωση:

 

                            «Πετώντας τους δικούς μας χαρταετούς» 

 

Ελάτε στις 11:00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να «πετάξουμε» παρέα έως τις 13.00 τους χαρταετούς που φτιάξαμε όλοι μαζί την Κυριακή15/02 στο γειτονικό λόφο του Φιλοπάππου.

 

 

                   «Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου»

 

Κατηφορίζουμε για να γευτούμε τα κούλουμα στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου. Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958 που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα.Τα Κούλουμα του Βασιλείου εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας. Οι εγγονές του μπαρμπα-Σπύρου συνεχίζουν την παράδοση και σας προσκαλούν στον καθιερωμένο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας από τις 12.00 έως τις 16.00 με παραδοσιακά εδέσματα και rock ‘n’ roll χρώμα από το συγκρότημα Dimitris Tasenas and the Soul Vibrators.  

 

Είσοδος ελεύθερη 

 

 

 

AtelierΣπύρου Βασιλείου

 

Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, τηλ. 210 9231 502 

 

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης:

 

Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα, τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου