Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Καταιγισμός απειλών, εκβιασμών και πιέσεων από τους εταίρους μέσα σε λίγες ώρες










        Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή του καρότου και του μαστίγιου, που εφαρμόζεται στις διαπραγματεύσεις, διότι πλέον μιλάμε για έναρξη διαπραγματεύσεων. Έτσι, μετά την ηπιότητα και αμηχανία των προηγουμένων ημερών, επακολούθησαν ταχύτατα, απανωτές εξαγγελίες σκληρής γραμμής εκ μέρους της Γερμανίας και της ΕΚΤ:

- Χτες "διέρρευσε" έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης στο Ρώυτερ, όπου αναφέρεται σκληρή άρνηση στα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

- Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του ανέφερε, ότι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους Ευρωπαίους εταίρους, κινδυνεύει με χρεωκοπία.

-  Η  Ε υ ρ ω π α ι κ ή   Κ ε ν τ ρ ι κ ή   Τ ρ ά π ε ζ α (ΕΚΤ), με μία πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση, σφίγγει τον κλοιό της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, ακυρώνοντας το αξιόχρεο των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, από τις 11 Φεβρουαρίου αντί να περιμένει ως τις 28 Φεβρουαρίου!

- Κινητοποίησαν μέχρι και το  Ν Α Τ Ο! Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ, αν προσεγγίσει τη Ρωσία. 




                          Η αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης



       Η άμεση απάντηση της Κυβέρνησης στην παρέμβαση της ΕΚΤ, ήταν, πως η Ελληνική Δημοκρατία  δ ε ν   ε κ β ι ά ζ ε ι,   ο ύ τ ε   ε κ β ι ά ζ ε τ α ι.  Ως προς το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών, δήλωσε, πως η απόφαση της ΕΚΤ δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, διότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει επαρκώς κεφαλαιοποιημένο και πλήρως προστατευμένο μέσω της πρόσβασή του στον ELA.



             Σήμερα, συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κατά του εκβιασμού





  

       Στο αυθόρμητο κι έκτακτο κάλεσμα μέσα από τα social media για συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, εναντίον του εκβιασμού Ντράγκι - Μέρκελ, σήμερα Πέμπτη στις 18.00, τονίζονται τα εξής: 

«Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας». 
«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω».



4 σχόλια:

  1. Ό,τι γνώμη και να έχει η αντιπολίτευση για τους χειρισμούς με τους δανειστές, ήρθε η ώρα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ότι κανένας Έλληνας δεν ανέχεται χοντρούς εκβιασμούς από τη γερμανική κυβέρνηση και τα ιερατεία των διεθνών τραπεζών.
    Είναι θεμιτό να περιμένεις να ωφεληθείς πολιτικά από τυχόν αποτυχίες του αντιπάλου και άλλο να μην αντιδράς όταν προσβάλλεται η αξιοπρέπεια της χώρας σου και και απειλείται με πνίξιμο η οικονομία της.
    Μου κάνει εντύπωση πως καμμία δήλωση ακόμα, από κανένα κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Ξεκινάς σκληρά μέχρι να βρεις λύση συμβιβαστική. Το ίδιο δεν έκανε και ο Βαρουφάκης; Ξεπληρώνουν τώρα την προσβολή στον ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βαρουφάκης ξύπνιος και γνώστης στα οικονομικά είναι, όμως δεν είναι πολιτικος. Εκει θέλει προσοχή , διότι το θέμα της εφαρμογής πλάνων b και c και d απαιτεί πολιτικούς ελιγμούς. Πάντως μια χρεοκοπία δική μας ούτε ψύλλο στον κορφο τους. Δεν το λεμε εμεις το λένε οι περισσότεροι οικονομολόγοι. Είναι γνωστο ότι οι γερμανοί ειναι ατέλειωτα σκληροί. Το καλό είναι που και αλλοι ευρωπαίοι δεν συμφωνούν μαζί τους αλλά συρονται στο άρμα τους όμως. Είναι ένα παιγνίδι για μεγάλες αντοχές.

      Διαγραφή
  3. Και μεγαλες αντοχες ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ του λαου.πχ Να μην πανε στην τραπεζα να σηκωνουν χρηματα για το στρωμα ,να πληρωσουν τους φορους που μεινανε πισω λογω εκλογων να μην περιμενουν να τους χαρισουν τον ενφια του 2014 κλπ κλπ κλπ
    Φοβαμαι περισσοτερο τον κακομαθημενο οχι τον κακο παθημενο Ελληνα, παρα τον Βαρουφακη ,που δεν ξερω αν γνωριζει καλα τους την νοοτροπια των ψηφοφορων του εκει που συχναζει .Ας κοιταξουμε και το ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ,οχι μονον τι κανουν αυτοι που ψηφισαμε .Εμεις βοηθαμε η μονον ΘΕΛΟΥΜΕ ?Τα εσοδα μειωθηκαν προ εκλογων ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ η βρηκαμε ευκαιρια να την κανουμε και να τα κρυψουμε ?Αλλο να ψηφιζεις και αλλο να συμμετεχεις προσωπικα στις ευθυνες που σου αναλογουν.ΕΚΕΙ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ που νομιζει οτι εκανε το καθηκον του μονο και μονο, γιατι ψηφισε και ξεφορτωθηκε τη οποια προσωπικη ευθυνη .Αυτη την ατομικη ευθυνη , που εχει αποκτησει συνειδηση οτι του ανηκει ο μεσος Ευρωπαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή