Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σείστηκε η Ρώμη από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατά της πολιτικής της λιτότητας





       Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του  συνδικάτου Cgil σήμερα στην Ιταλία. Πάνω από ένα εκατομμύριο εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης, για να διαδηλώσουν κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής Ρέντσι. Μεταφέρθηκαν από όλη την Ιταλία με 2.500 λεωφορεία, δέκα τρένα, ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο.

  

Η γραμματέας του συνδικάτου, Σουζάνα Καμούσο δήλωσε,  ότι έπειτα από τη σημερινή διαδήλωση, θα προχωρήσουν σε πανιταλική απεργία." Ο νόμος της κυβέρνησης Ρέντσι που περιορίζει αυστηρά το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εργαζομένων σε περίπτωση άδικης απόλυσης, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βοηθήσει στην αύξηση της απασχόλησης. Λέμε ένα ηχηρό όχι στην επιστροφή στην εποχή κατά την οποία οι εργάτες θεωρούνταν σκλάβοι", πρόσθεσε η ιταλίδα συνδικαλίστρια. 

Σύμφωνα με την επικεφαλής του συνδικάτου, ο Ιταλός πρωθυπουργός ζητά από την Ευρώπη αυτά ακριβώς που ο ίδιος δε θέλει να κάνει στην Ιταλία, όπου επείγει να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα των εργαζομένων, η έρευνα και οι επενδύσεις για επιμόρφωση και κατάρτιση". 

Η Σουζάνα Καμούσο ζήτησε την αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης "οι οποίες σχεδιάστηκαν όταν η Ευρώπη βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης και όχι για την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση στην οποία ζούμε".

 

Το συνδικάτο Cgil ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να οργανώσει κινητοποίηση των ιταλών συνταξιούχων και στις 8 Νοεμβρίου μαζική διαδήλωση των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση της χώρας. 

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας από το 2002.

 

 

 

 

Πηγές: news.gr, polisblog.it,.blitzquotidiano.it






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου