Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πλήρης φοροαπαλλαγή με νόμο, για τη "Νεράιδα" του Λάτση



Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Siemens: Ο συμβιβασμός της εθνικής υποτέλειας

 






      Ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου την παραμονή της συνάντησης με την καγκελλάριο Μέρκελ, έδωσε πάραυτα και κατεπειγόντως,  εντολή υπογραφής εξωδικαστικού συμβιβασμού  με την Siemens, αν και η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αποφανθεί, ότι η εξωδικαστική συμφωνία που πρότεινε η Siemens ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο! Πλέον μπαίνει οριστικά ταφόπλακα σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής!

 

                         Σύσσωμη η αντιπολίτευση άστραψε και βρόντησε... 

 

 

       Πρόκειται για " ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο", που "ευνοεί τη Siemens, ζημιώνει κατάφωρα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα τη πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα", δήλωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

        Οξύτατη η αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Λάβρος επετέθη κατά του Αντώνη Σαμαρά ο Γραμματέας  της κοινοβουλευτικής ομάδας  Κώστας Μαρκόπουλος, λέγοντας, ότι ο κ. Σαμαράς "πήγε σήμερα στην κ. Μέρκελ με «δωράκι»,  τη διευθέτηση των χρεών της Siemens.

        Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κατηγορώντας την,  ότι «δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα» και ότι «δε διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε να πάρει».

 

             

                                      

                             Επονείδιστη συγκάλυψη 

 

    - Οι πολιτικοί που καρπώθηκαν μίζες δισεκατομμυρίων για να υπερτιμολογεί ο γερμανικός κολοσσός στο πενταπλάσιο τα έργα και τις συμβάσεις που εξασφάλιζε μονοπωλιακά από το ελληνικό Δημόσιο, έχουν βάσιμες ελπίδες ατιμωρησίας.

 

     - Η Siemens προσέφερε κάποια αποζημίωση σε ....είδος και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ξανά έργα στην Ελληνική Επικράτεια!

 

    - Σε ατμόσφαιρα πλήρους εθνικής ταπείνωσης και εμπαιγμού του ελληνικού λαού, η εταιρία δηλώνει ακόμα, πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της .......διαφθοράς!

     

     - Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει  μεγάλη  ικανοποίηση....

 

     - Αναμενόμενο πλέον, η ερμηνεία για το σκανδαλώδη συμβιβασμό να  εστιάζεται και στο ενδεχόμενο ύπαρξης   σ τ ο ι χ ε ί ω ν,   που έχει στη διάθεσή της η κ. Μέρκελ σε βάρος πολιτικών προσώπων της  χώρας μας.....

 

 

 

 

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Independent: Ο Σαμαράς, "ζητιάνος" της Ευρώπης





      Με τον ειρωνικό τίτλο «Ο Ελληνας ασθενής επιστρέφει ζητώντας κι άλλα χρήματα», που παραπέμπει στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Αντ. Σαμαρά, η βρετανική Independent σχολιάζει με προσβλητικά δηκτικό τρόπο την ευρωπαϊκή εξόρμηση του Ελληνα πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει για επαιτεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος, αφού περιγράφει τα ποσά της βοήθειας που έχει λάβει μέχρι τώρα η Ελλάδα, διερωτάται: «Γιατί λοιπόν μετά από όλη αυτή τη βοήθεια, η Ελλάδα βγήκε πάλι με το δίσκο στην Ευρώπη;».

Η απάντηση που δίνει η εφημερίδα είναι, ότι λόγω των εκλογών καθυστέρησαν οι  οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ότι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων είναι απογοητευτικά  και κυρίως, ότι η ελληνική οικονομία παραμένει βαλτωμένη σε άγρια ύφεση εδώ και 5 χρόνια.

Ως προς το αν θα πάρει η Ελλάδα περισσότερο χρόνο και πρόσθετη βοήθεια για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, αυτό η Indepentent θεωρεί, ότι  θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη γερμανική πολιτική....

 

                                     Ανήγγειλε πώληση νησιών;

 

      Επίσης η Monde, στην οποία έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός, σχολιάζει, πως ο κ. Σαμαράς «σχεδιάζει την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και είναι πρόθυμος να πωλήσει τις ακατοίκητες νησίδες».

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε στο δημοσιογράφο Alain Salles, ότι "δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δε χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή".

Για πρόθεση πώλησης νησιών, κατηγόρησε και η αξιωματική αντιπολίτευση τον κ. Σαμαρά. 

 

      Πάντως, πρόκειται για δήλωση, που βρίθει και  από ανακρίβειες και από πρόχειρες δικαιολογίες,  α π α ρ ά δ ε κ τ ε ς   για πρωθυπουργό. Είναι εμφανές, ότι διστάζει να αναφερθεί με ευθύτητα στα σχεδιαζόμενα, χωρίς βέβαια να τα διαψεύδει...



 

 

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρούσε 20 συμβούλους

 

      Όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη, από το 2009 έως και το 2011, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απασχολούσε περίπου 17 έλληνες συμβούλους, που επιβάρυναν το δημόσιο ταμείο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πάντως, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού που ανέλαβε να απαντήσει στους 2 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απάντησε  αν και πόσο πληρώθηκαν οι αλλοδαποί  ειδικοί σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αρχιτέκτονας κ. Χοσέ Αθεμπίγιο και ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Τζόζεφ Στίγκλιτς.

       Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω βουλευτές ζητούσαν επιπλέον και στοιχεία σχετικά με τον τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, αλλά και οι σχετικές εκθέσεις- συμβουλές, των περί ου ο λόγος «ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το Ελληνικό κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους», χωρίς πάλι να λάβουν σχετική απάντηση....

 

 

 

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα της Αστροφυσικής




      Μεγάλες επιτυχίες γα την Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής για μαθητές που έγινε αυτό το μήνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. 

Η ελληνική αποστολή απέσπασε ένα  ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες. Ειδικώτερα:

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Μάνος Βουρλιώτης από το 26ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, ο οποίος είχε κατακτήσει το  χάλκινο μετάλλιο στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Κρινιώ Μαρούδα από τα Λύκειο Λεχαινών Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα.

Εύφημο μνεία απέσπασαν ο Πάρης Τζιτζιμπάσης από το Γενικό Λύκειο Δοξάτου Δράμας και ο Θέμης Πράπας από το 2ο Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής συμμετείχαν 140 μαθητές από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της  Ν. Αμερικής. 

 

            Μεγάλες διακρίσεις φέτος στα Μαθηματικά και στη Φιλοσοφία !

      

      Η επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις πολύ καλές επιδόσεις, που έχουν σημειώσει  φέτος οι ελληνικές συμμετοχές στις μαθηματικές Ολυμπιάδες:

Μόλις τον Ιούλιο η Ελλάδα μέτρησε 2 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο μετάλλιο και 1 εύφημη μνεία στη βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  στην Αττάλεια,  1 χρυσό, 1 αργυρό, 3 χάλκινα και μία εύφημο μνεία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα  στην Αργεντινή!

Επίσης φέτος πήραμε και το αργυρό βραβείο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στο Όσλο!

 

Σχετικά:

 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/07/53.html

 

 

 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η αστυνομία σκότωσε 34 απεργούς στη Ν. Αφρική!











      Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί απεργοί μεταλλωρύχοι και στους 78 οι τραυματίες από τις χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία στη Νότια Αφρική, στο ορυχείο Μαρικάνα, της Lonmin, μιας εταιρίας η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ «προκειμένου να αμυνθούν» . Επίσης,  259 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες κατηγορίες.

                                

                                        Σοκ στη Νότια Αφρική

 

       Η χθεσινή σφαγή -η πιο αιματηρή επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ- έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, με τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης να θέτουν πολλά ερωτήματα για την ίδια την ψυχή της χώρας.

Οι εικόνες της συμπλοκής, όπως και το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που απεικόνιζε μια ομάδα αστυνομικών να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, ανακίνησε μνήμες του ρατσιστικού παρελθόντος της Νότιας Αφρικής.


 

      Η εφημερίδα Sowetan διερωτάται, εάν άλλαξε τίποτε από το 1994, όταν ο  Μαντέλα ανέτρεψε το καθεστώς τριών αιώνων κυριαρχίας των λευκών αποίκων κι έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στη χώρα.

«Αυτό συνέβαινε,  όταν το καθεστώς του Απαρτχάιντ μεταχειριζόταν τους μαύρους σαν αντικείμενα», ανέφερε η εφημερίδα. «Συνεχίζεται με διαφορετικό προκάλυμμα τώρα».

Εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή γύρω από το ορυχείο Μαρικάνα καθώς ξημέρωνε. Το ορυχείο παρέμεινε κλειστό αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ συνδικάτων αλλά και της διένεξης ανάμεσα στην εργοδοσία και τους μεταλλωρύχους.

Στη Νότια Αφρική βρίσκεται το 80% των παγκόσμιων βεβαιωμένων αποθεμάτων λευκόχρυσου...

 

 

 

 Πηγή:NAFTEMPORIKI.GR


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ έδωσε ο Ισημερινός. Διπλωματικό θρίλλερ με τη Βρεττανία


      Ο Ισημερινός παραχώρησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks, οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του στο Λονδίνο στις 19 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας  «βάσιμους» τους φόβους του Ασάνζ για «πολιτική δίωξη» και για πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ και ότι  «μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος, ακόμη και με την ποινή του θανάτου».

Ο Ασάνζ αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δημοσιοποίησης 250.000 απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων από αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, το 2010.

Νωρίτερα, η βρεττανική κυβέρνηση είχε απειλήσει με έφοδο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο!

 

 

«Μία άνευ αδείας είσοδος στην πρεσβεία του Ισημερινού θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης », ανταπάντησε ο  Ισημερινός.

«Ούτε η Βρεττανία, ούτε η πατρίδα μου η Αυστραλία σήκωσε το ανάστημά της για να με προστατεύσει από τη δίωξη, αλλά ένα θαρραλέο ανεξάρτητο κράτος της Λατινικής Αμερικής» δήλωσε ο Ασάνζ.

Τη νύχτα μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Κένσινγκτον, παρέμενε  αστυνομική δύναμη, ενώ μέσω Twitter οργανώθηκε συγκέντρωση έξω από το κτήριο.

Μπαλτάσαρ Γκαρθόν

  Η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρει, ότι ο Ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, που συντονίζει την αμυντική γραμμή του Ασάνζ, δήλωσε, ότι θα προσφύγει στη Χάγη, εάν το Λονδίνο αρνηθεί να δώσει στον πελάτη του «άδεια ασφαλούς διέλευσης».

 

                              

                               Οι αποκαλύψεις του Wikileaks για την Ελλάδα

 

 

       Πολλά αποκαλύπτονται από το συγκεκριμένο ιστότοπο, για τα ελληνικά θέματα που ενδιαφέρουν την αμερικανική πρεσβεία, αλλά και ονόματα συνομιλητών της. Πρόκειται για πολύ γνωστά δημόσια πρόσωπα, όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θάνος Βερέμης, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η Άννα Διαμαντοπούλου κ. ά.

Μέχρι στιγμής, κανένα από τα πρόσωπα αυτά, δεν έχει διαψεύσει τα αναφερόμενα στο Wikileaks.

 

Σχετικές αναρτήσεις:

 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/07/wikileaks.html

 

http://attikanet.blogspot.gr/2011/08/wikileaks.html

 

http://attikanet.blogspot.gr/2011/09/wikileaks.html

 

http://attikanet.blogspot.gr/2011/09/wikileaks_05.html







Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Παναγία Σουμελά, ένα παμπάλαιο ποντιακό τραγούδι....











Η Παναΐα λειτουργά Κι ο γούμενον κοιμάται

Τερέστεν ομμάτα τέρεστεν Παώ κι αροθυμάται 

Η Παναΐα λειτουργά Τα σήμαντρα κτυπούνε

Βροντούνε τα καμπανασά Τ’ Ορμάνια αντιβροντούνε

Τη Σουμελάς το μόναστηρ εσβήεν και χαλάεν Η Παναΐα επέθανεν

Σα λύρα εταράεν Αέ ρη μ  Άε Θόδωρε,  Σουμέλα Παναγία

Τα πάποραν εχπάστανε Δοστέν καλήν δρομείαν

Ρωμέικον παλικάρι 'μαι Κανέναν κι εφογούμαι 

Ση Σουμελάν την Παναϊά Θα πάω στεφανούμαι

Σουμέλα λεν την Παναϊά Σουμέλα λεν και σένα

Θα προσκυνώ την Παναϊά Κι ερχούμαι μετ' εσένα

Ση Κοσπιδήν καλόερος ση Λιβεράν τσοπάνος

Ση Παναΐαν Σουμελά ψάλτης και τραγωδάνος

Ση Σουμελάν την Παναϊά και σην Αέ Βαρβάραν

Εγώ με την Σωτήραν μου εψάμ ενάν λαμπάδαν

 

 


 (ερμηνεία: Γιωρίκας Λαφαζανίδης)

 

 

 

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στην παραλία Αρτέμιδος γέννησε η Καρέτα-Καρέτα!




      Δίπλα από μια ξαπλώστρα (!) στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα Αρτέμιδος στις 29/7/2012, γέννησε τα 80 αυγά της μια χελώνα Καρέτα - Καρέτα. Ενημερώθηκαν αμέσως από τους πολίτες, η οργάνωση " Αρχέλων"  και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες φρόντισαν να περιφράξουν τη φωλιά.

Ήδη, εθελοντές φυλάνε με βάρδιες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα εκκολαφθούν τα αυγά και ελπίζουν κάποια χελωνάκια να επιζήσουν, ώστε όταν μεγαλώσουν, να επιστρέψουν στο ίδιο σημείο,  για να γεννήσουν και αυτά με τη σειρά τους εκεί που γεννήθηκαν τα ίδια... 

 

    

 

      Στο Αιγαίο είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η ωοτοκία της Καρέτα -  Καρέτα. Πριν δυο χρόνια είχε ξανασυμβεί στο Αγκίστρι, όπου μια άλλη χελώνα είχε αφήσει εκεί τα αυγά της.

 

                            Περιβαλλοντικό πάρκο στην Αρτέμιδα 


      Οι κάτοικοι στην Αρτέμιδα διαμαρτύρονται για την απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την παραλία, με αποτέλεσμα να "βουλιάζει" όλο και περισσότερο στην παρανομία, με συνεχή ηχορύπανση, φωτορύπανση αλλά και θαλάσσια ρύπανση από τους κερδοσκόπους των παραλιακών κέντρων...

Ειδικά για την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, απαιτείται να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους ο Δήμος και να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, με την αποφυγή κάθε όχλησης στις χελώνες Καρέτα - Καρέτα. Η περιοχή εμπλουτίζεται πλέον περιβαλλοντικά, αφού δίπλα ακριβώς, υπάρχει ο υδροβιότοπος της Αλυκής, υπό καθεστώς απολύτου προστασίας.  

  

 

 

Πηγή:Περιβάλλον+Αναπτυξη Spata Artemida, Adespoto.gr 

 

 

 

Γλυπτά αποκτούν χρώμα στο Μουσείο της Ακρόπολης


 archaio_agalma_egchromi_peploforos_kori

 

      Από τις 31 Ιουλίου 2012, το Μουσείο της Ακρόπολης και για τους επόμενους 12 μήνες, ξεκινά έρευνα για όσα αγάλματά του σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους, ανοίγοντας μία ευρύτατη συζήτηση για θέματα τεχνικής των χρωμάτων, την ανίχνευσή τους με νέες τεχνολογίες, την πειραματική χρήση τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, την ψηφιακή αποκατάστασή τους, τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.

Οι επισκέπτες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα στα αγάλματα και πως ήταν στα αρχαία χρόνια, μέσω εκμαγείων φτιαγμένων ειδικά και τοποθετημένων δίπλα στο αρχικό έκθεμα.

Οι θεοί είχαν ξανθή κόμη που ακτινοβολούσε τη δύναμή τους, οι πολεμιστές και αθλητές φαιόχρωμη επιδερμίδα ως ένδειξη αρετής και ανδρείας, οι κόρες λευκό δέρμα που δήλωνε τη χάρη και λάμψη της νεότητας.

Προτάσεις για τα χρώματα των αγαλμάτων έχουν γίνει μάλιστα ήδη από τον 19ο αιώνα. Ερευνητικές ομάδες για το ίδιο θέμα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Μόναχο, στο Λούβρο, στο Βρετανικό Μουσείο στο Μητροπολιτικό της Νέας Υόρκης, στο Γκέτι και στη Κοπεγχάγη με πρωτοβουλία της οποίας μάλιστα θα γίνει το 2014 στο Βρετανικό ένα μεγάλο συνέδριο. 

 

 

    

     

     Στο πλαίσιο της δράσης για τα Αρχαϊκά Χρώματα, το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από διάφορα παιχνίδια και χρωματίζοντας την Πεπλοφόρο Κόρη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συνεχίζουν τα παιχνίδια στο σπίτι τους μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή www. theacropolismuseum.gr/peploforos.

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται επίσης θεματικές παρουσιάσεις, με τίτλο «Αρχαϊκά Χρώματα», με πλούσιο οπτικό υλικό, οι οποίες θα διεξάγονται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Από την 1η Αυγούστου 2012, οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στις 12 το μεσημέρι στα αγγλικά και στη 1 μ.μ. στα ελληνικά. 

 







Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ξανά στο στόχαστρο του Spiegel ο Αλέξης Τσίπρας


 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

      

 

      Ως έναν από τους δέκα πιο «επικίνδυνους» ευρωπαίους πολιτικούς χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα το Spiegel, περιλαμβάνοντάς τον σε μία λίστα πολιτικών, που είτε έχουν εκφραστεί κατά της Ε.Ε., είτε έχουν εναντιωθεί με σφοδρότητα κατά του τρόπου διαχείρισης της κρίσης από τους επικεφαλής της Ε.Ε .

Το περιοδικό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό «επικίνδυνος», για τον Αλέξη  Τσίπρα, ως εξής: «Η τελευταία του πρόταση ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να πει «όχι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έγκλημα κατά τα λεγόμενά του».

Και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας ποντάρει, στο ότι δε μπορεί κανείς να αποπέμψει την Ελλάδα από το ευρώ και ασκεί δομική αντιπολίτευση».

      Είναι η δεύτερη φορά που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού, καθώς είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα προ των ελληνικών εκλογών, όπου τον χαρακτήριζε "άξεστο" και "εκβιαστή"!

                                               

                                          Η λίστα

 

       Το περιοδικό, περιλαμβάνει επίσης στους «επικίνδυνους», δύο πολιτικούς από τη  Βαυαρία, που μιλούν για παραδειγματική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τον  Μπερλουσκόνι, επειδή πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ και μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, από δε την ακροδεξιά, τη Γαλλίδα Μαρίν Λε Πέν, τον Ολλανδό Γκέερτ Βίλντερς και τον Αυστριακό Χάϊντς Κρίστιαν Στράχε.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός

Επίσης τον αντιευρωπαϊστή Φινλανδό, Τίμο Σοΐνι και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος σύμφωνα με τη  “Λιμπερασιόν”,  ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους νονούς των αγορών, δημιούργησε ένα  πανικό στους κύκλους τους και η κυβέρνησή του επιφύλαξε πραγματικό χλευασμό  στις αντιπροσωπίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. 

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο Βρεττανός  Νάιτζελ Φάρατζ, το μαύρο πρόβατο»  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που μίλησε  για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για μια Ευρώπη που, πλέον διοικείται από τη Γερμανία! Πρόκειται για τον πολιτικό, που είχε την ευθύτητα και το σθένος να αναδείξει το ρόλο των Ευρωπαίων ηγετών στην εξάπλωση και γιγάντωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στο πώς μεταχειρίζονται την Ελλάδα....

Χαρακτηριστικό το βίντεο:

 

 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο μέχρι πρότινος διοικητής της Αγροτικής, μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού 8 εκ ευρώ!

  

     Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, επικεφαλής  μέχρι πρότινος της Αγροτικής Τράπεζας,  αν και δήλωνε επανειλημμένως,  ότι δε κινδυνεύουν οι καταθέσεις, ο ίδιος προτίμησε να μεταφέρει σε τράπεζα του ...εξωτερικού, τα χρήματα τα δικά του και της οικογενείας του, συνολικού ύψους 8 εκ. ευρώ!

Μάλιστα, έσπευσε να δηλώσει, ότι είναι νόμιμη η προέλευση των χρημάτων αυτών, παρακάμπτοντας τελείως την ηθική και δεοντολογική πλευρά του θέματος, με τη γνωστή πλέον  δικαιολογία, ότι πρόκειται να προβεί σε αγορές στο εξωτερικό (ακριβώς την ίδια δικαιολογία, που είχε πρόσφατα προβάλλει για τον ίδιο λόγο και ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη)...

Ωσάν να μην έφταναν αυτά, λίγο μετά  την ενέργειά του αυτή, σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της ΑΤΕ, ζητούσε να εργαστούν  για τη διατήρηση των καταθέσεων των πελατών της τράπεζας!!!

 

                                               Τα ξένα ΜΜΕ

 

       Το θέμα απασχόλησε και μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με τα πιο καυστικά σχόλια να προέρχονται από τους «Financial Times» του Λονδίνου. 

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι η μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό είναι μια πρακτική συνηθισμένη για τους πλούσιους Ελληνες, από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση. Τονίζει δε, ότι  ακόμα και νόμιμη, η πρακτική αυτή μπορεί, ωστόσο, να μην είναι και πολύ «ηθική», απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, όταν προέρχεται από την οικονομική ελίτ. 

Η εφημερίδα αφήνει επίσης να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως η αποκάλυψη για την κίνηση Πανταλάκη να σχετίζεται και με το ότι ο ίδιος αντιτάχθηκε στην κυβερνητική απόφαση να ιδιωτικοποιηθεί η Αγροτική Τράπεζα. Αλλωστε, υπενθυμίζει ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν απαίτηση της τρόικας και ότι έχει συναντήσει πολύ μεγάλη κριτική από την ελληνική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ, που την χαρακτήρισε «μεγάλη ληστεία».

 

                                                   Κυρώσεις;

 

        Όμως ο απλός πολίτης αναρωτιέται, αν θα μείνει  χωρίς συνέπειες η συμπεριφορά του κυρίου αυτού, αφού η ΑΤΕ δεν ήταν καν μια ιδιωτική τράπεζα. Θα όφειλαν δε  τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας και η Δικαιοσύνη να ασχοληθούν, όχι μόνο με τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων, αλλά και με το ενδεχόμενο, η ενέργεια της μεταφοράς  χρημάτων του  επικεφαλής μιας  κρατικής τράπεζας, που συγχρόνως εκόπτετο δημοσίως για την ασφάλεια των καταθέσεων στην τράπεζά του, να συνιστά επίσης παραβατική συμπεριφορά, πέραν της ηθικής παραμέτρου...

 

 

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανταλλακτήρια χρυσού: Σωρεία παρανομιών

 

         Σωρεία παρανομιών  διαπιστώθηκε στα ανταλλακτήρια χρυσού και στα ενεχυροδανειστήρια, κατόπιν ελέγχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του ΣΔΟΕ. Ήδη, στους  222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του έτους στις εν λόγω επιχειρήσεις, διαπιστώθηκαν 1633 παραβάσεις από 148 παραβάτες. Δηλαδή, το ποσοστό των παρανομούντων, ανέρχεται στο 67% με μέσο όρο τις 11 παραβάσεις έκαστος! 

      Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, διότι -όπως ανέφερε- χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα «αετονύχηδων»,  στους οποίους καταφεύγουν για να αντλήσουν ρευστότητα λόγω κρίσης.

Ζήτησε μάλιστα, να ελεγχθούν οι πηγές από τις οποίες αντλούν ρευστότητα τέτοιου είδους επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν εγκρίνουν δάνεια και συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χρήματα αυτά να αποτελούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και τα κράτος που χάνει πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Αναπάντητο πάντως παραμένει το ερώτημα, για ποιό λόγο σχηματίστηκαν μόνο 8 δικογραφίες , ενώ υπήρξαν 148 παραβάτες!

 

 

 

Οι γονείς απέκρυπταν σοβαρά οικογενειακά συμβάντα για ένα χρόνο σε Κινέζα ολυμπιονίκη, μέχρι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο

  



   

       Για την Κινέζα καταδύτρια Γου Μινχία τη χαρά για την απονομή του χρυσού μεταλλίου την προηγουμένη Κυριακή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ακολούθησε  σοκ και θλίψη.

Οι γονείς της, αποκάλυψαν στη νεαρή Ολυμπιονίκη, ότι οι παππούδες της είχαν πεθάνει εδώ και ένα χρόνο.Η οικογένεια της Γου, της αποκάλυψε επίσης, ότι η μητέρα της δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού για αρκετά χρόνια, κάτι για το οποίο η Ολυμπιονίκης δεν είχε την παραμικρή ιδέα.

Ο πατέρας της αιτιολόγησε την απόφασή του να κρατήσει αυτά τα γεγονότα κρυφά,  επειδή ήθελε η κόρη του να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με κάθε κόστος και δεν έπρεπε τα οικογενειακά ζητήματα να εμπλέκονται στην αθλητική της καριέρα.

Η Γου, η οποία είχε κατακτήσει δύο  χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, ήταν το μεγάλο φαβορί για ένα τρίτο χρυσό και βρισκόταν κάτω από έντονη πίεση για να κερδίσει.

 

                                   Από έξι ετών στις προπονήσεις

 

       Η Κινέζα πρωταθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της στις καταδύσεις, σε ηλικία έξι ετών και στα 16 της έφυγε από το σπίτι της, για να ζήσει σε ένα κυβερνητικό εκπαιδευτικό ινστιτούτο ειδικευμένο σε αθλήματα του υγρού στίβου.

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του αθλήματός της, αλλά πληρώνει το τίμημα να μην έχει φυσιολογική προσωπική και οικογενειακή ζωή.

 

         Η κινεζική ηγεσία συγχαίρει μόνο τους χρυσούς ολυμπιονίκες!

 

       Η γνωστοποίηση των παραπάνω γεγονότων έχει διχάσει την Κίνα και έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με τη νοοτροπία που διέπει τη χώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Μια χώρα, που τα κυβερνητικά συγχαρητήρια φτάνουν μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων μόνο στους χρυσούς Ολυμπιονίκες και όχι στους αργυρούς ή τους χάλκινους.

Μετά τις αποκαλύψεις για τη Γου, ακολούθησε σκληρή κριτική από μια κρατική εφημερίδα, ιδιαίτερα επειδή συνδυάστηκε με την κατακραυγή που περίμενε έναν 17χρονο αρισβαρίστα, επειδή… τόλμησε να αποτύχει στην προσπάθεια κατάκτησης μεταλλίου.

 

 

 

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί 4 και 5/8 στην Επίδαυρο, το έργο "Αμφιτρύων" του Μολιέρου

 

 

 

 

      

      Με το έργο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου επανέρχεται ο σπουδαίος μας σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής μαζί με το  Εθνικό Θέατρο, στην Επίδαυρο στις 4 και 5 Αυγούστου και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μολιέρος εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία, στηρίζεται δεξιοτεχνικά πάνω στον Αμφιτρύωνα του Πλαύτου και μεταπλάθει τον μύθο του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης σε μια απολαυστική κωμωδία.

Ο Δίας παίρνει τη μορφή του Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης και ο Ερμής τη μορφή του κωμικού υπηρέτη του Σωσία.

Όταν όμως εμφανίζεται ο πραγματικός Αμφιτρύωνας, τη θεϊκή παρέμβαση θα ακολουθήσει το χάος: Άλλοτε διασκεδαστικό και άλλοτε επικίνδυνο, γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές, πάθη και χιούμορ.

Γραμμένη το 1668, η κωμωδία του Μολιέρου παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο – η πρώτη ήταν το 1948 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη.

Ο Γάλλος κωμωδιογράφος θίγει έμμεσα τις ερωτικές περιπέτειες του Βασιλιά Λουδοβίκου 14ου ενώ σατιρίζει τον αμοραλισμό των ισχυρών και την δουλική συμπεριφορά όσων τους περιβάλλουν. 

 

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Φραγκούλης, Ελένη Ευθυμίου 

 

Διανομή 

 

Αλκμήνη: Αμαλία Μουτούση

Αμφιτρύων: Γιώργος Γάλλος

Δίας: Νίκος Κουρής

Σωσίας: Δημήτρης Ήμελλος

Ερμής: Χρήστος Λούλης

Κλεάνθη: Εύη Σαουλίδου

Νύχτα: Στεφανία Γουλιώτη

Στρατηγοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας.

 

      Στις 10 Αυγούστου η παράσταση θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, στις 27 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, στις 31 Αυγούστου στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 2 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Κύπρο.

 

 


Πηγή: in.gr

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα ονόματα των δικαστών που αντιστάθηκαν στο Μνημόνιο




       

      Τα ονόματα των δικαστών που είπαν ”όχι” στο Μνημόνιο, καθώς και η άποψή τους, που αποτέλεσε τη γνώμη της μειοψηφίας  κατά την ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον Νοέμβριο του 2010, έρχονται στο φως δύο χρόνια μετά.

Επτά δικαστές  αντιστάθηκαν στη λογική του Μνημονίου, διαπιστώνοντας σοβαρές παραβάσεις του Συντάγματος αλλά και του διεθνούς δικαίου.

Όπως αναφέρει η Realnews, αυτοί που μειοψήφισαν ήσαν:

 

Οι οι αντιπρόεδροι: 

 

Ν. Σακελλαρίου 

Σ. Ρίζος 

 

Οι  σύμβουλοι Επικρατείας:

 

Ευδ. Γαλανού 

Γ. Παπαμεντζελόπουλος 

Γ. Παπαγεωργίου 

Γ. Ποταμιάς 

Β. Καλαντζή

    

      Τα σημεία στα οποία εστίασαν τις αντιρρήσεις τους έχουν να κάνουν με το νομικό χαρακτηρισμό του Μνημονίου, με την εθνική κυριαρχία και με τα μέτρα  που λαμβάνονται κατ’ εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα και σύμφωνα με την άποψή τους:. 

              

                     Το μνημόνιο είναι διεθνής σύμβαση


 Το μνημόνιο είναι κείμενο με νομικές δεσμεύσεις, συνιστά διεθνή σύμβαση και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχει κυρωθεί από τη Βουλή. Η ψήφιση απαιτούσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών», δηλαδή έπρεπε να είχε κυρωθεί από την ψήφο 180 βουλευτών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος. 

 


                       Οι περιορισμοί στην  εθνική κυριαρχία 

 

Το Μνημόνιο αφαιρεί από την Ελλάδα περιθώρια άσκησης της εθνικής κυριαρχίας, καθώς κατά την άποψή τους η Βουλή δεν νομοθετεί «ελεύθερα» – άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος – αλλά καθ’ υπαγόρευσιν των κρατών – μελών της Ευρωζώνης και γενικότερα η Ελλάδα προβαίνει σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την άποψη αυτή συμφώνησε εκτός από τους προαναφερόμενους που μειοψήφισαν και ο σύμβουλος Επικρατείας Ι. Ζόμπολας. 

 

                                    Άδικα και άνισα μέτρα 

 

Η μειοψηφία αναφερόμενη στα μέτρα της δημοσιονομικής πολιτικής  τα χαρακτήρισε «άδικα και άνισα», καθόσον υπάρχει παράβαση της αρχής της ισότητας και στην προκειμένη περίπτωση της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών (παρ. 1 και 5, αντιστοίχως, του άρθρου 4 του Συντάγματος).

Για την επείγουσα αντιμετώπιση των σοβαρότατων οικονομικών προβληματών το κράτος μπορεί «να επιβάλλει επιβαρύνσεις – φορολογικές ή άλλες – στο σύνολο των πολιτών αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, δεν μπορει όμως να επιβάλλει τέτοιες επιβαρύνσεις σε συγκεκριμένη κατηγορία του πληθυσμού, χωρίς να παράσχει ταυτόχρονα αντιστάθμισμα έναντι της επιβαλλόμενης σ’ αυτήν, χάριν του γενικού συμφέροντος, επιβαρύνσεως.»

 

Πηγή : directnews.gr


Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ-δραχμής ζητούν Γερμανοί οικονομολόγοι

euro_draxmh_31-7-2012

       Ομάδα Γερμανών οικονομολόγων προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και δραχμής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Handelsblatt». 

Οι οικονομολόγοι-μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ- ζητούν να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις σε δραχμές, με κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ. 

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί όπως ισχυρίζονται, να υποτιμηθεί το εθνικό νόμισμα και να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής στη δραχμή, μέχρι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. 

Την πρόταση συνυπογράφουν –εκτός του Τόμας Μάιερ-, Γερμανοί καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου) κ.ά. 

 

 

 

Πηγή: directNEWS.gr