Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι γονείς απέκρυπταν σοβαρά οικογενειακά συμβάντα για ένα χρόνο σε Κινέζα ολυμπιονίκη, μέχρι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο

  



   

       Για την Κινέζα καταδύτρια Γου Μινχία τη χαρά για την απονομή του χρυσού μεταλλίου την προηγουμένη Κυριακή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ακολούθησε  σοκ και θλίψη.

Οι γονείς της, αποκάλυψαν στη νεαρή Ολυμπιονίκη, ότι οι παππούδες της είχαν πεθάνει εδώ και ένα χρόνο.Η οικογένεια της Γου, της αποκάλυψε επίσης, ότι η μητέρα της δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού για αρκετά χρόνια, κάτι για το οποίο η Ολυμπιονίκης δεν είχε την παραμικρή ιδέα.

Ο πατέρας της αιτιολόγησε την απόφασή του να κρατήσει αυτά τα γεγονότα κρυφά,  επειδή ήθελε η κόρη του να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με κάθε κόστος και δεν έπρεπε τα οικογενειακά ζητήματα να εμπλέκονται στην αθλητική της καριέρα.

Η Γου, η οποία είχε κατακτήσει δύο  χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, ήταν το μεγάλο φαβορί για ένα τρίτο χρυσό και βρισκόταν κάτω από έντονη πίεση για να κερδίσει.

 

                                   Από έξι ετών στις προπονήσεις

 

       Η Κινέζα πρωταθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της στις καταδύσεις, σε ηλικία έξι ετών και στα 16 της έφυγε από το σπίτι της, για να ζήσει σε ένα κυβερνητικό εκπαιδευτικό ινστιτούτο ειδικευμένο σε αθλήματα του υγρού στίβου.

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του αθλήματός της, αλλά πληρώνει το τίμημα να μην έχει φυσιολογική προσωπική και οικογενειακή ζωή.

 

         Η κινεζική ηγεσία συγχαίρει μόνο τους χρυσούς ολυμπιονίκες!

 

       Η γνωστοποίηση των παραπάνω γεγονότων έχει διχάσει την Κίνα και έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με τη νοοτροπία που διέπει τη χώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Μια χώρα, που τα κυβερνητικά συγχαρητήρια φτάνουν μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων μόνο στους χρυσούς Ολυμπιονίκες και όχι στους αργυρούς ή τους χάλκινους.

Μετά τις αποκαλύψεις για τη Γου, ακολούθησε σκληρή κριτική από μια κρατική εφημερίδα, ιδιαίτερα επειδή συνδυάστηκε με την κατακραυγή που περίμενε έναν 17χρονο αρισβαρίστα, επειδή… τόλμησε να αποτύχει στην προσπάθεια κατάκτησης μεταλλίου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου