Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Siemens: Ο συμβιβασμός της εθνικής υποτέλειας

 






      Ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου την παραμονή της συνάντησης με την καγκελλάριο Μέρκελ, έδωσε πάραυτα και κατεπειγόντως,  εντολή υπογραφής εξωδικαστικού συμβιβασμού  με την Siemens, αν και η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αποφανθεί, ότι η εξωδικαστική συμφωνία που πρότεινε η Siemens ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο! Πλέον μπαίνει οριστικά ταφόπλακα σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής!

 

                         Σύσσωμη η αντιπολίτευση άστραψε και βρόντησε... 

 

 

       Πρόκειται για " ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο", που "ευνοεί τη Siemens, ζημιώνει κατάφωρα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα τη πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα", δήλωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

        Οξύτατη η αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Λάβρος επετέθη κατά του Αντώνη Σαμαρά ο Γραμματέας  της κοινοβουλευτικής ομάδας  Κώστας Μαρκόπουλος, λέγοντας, ότι ο κ. Σαμαράς "πήγε σήμερα στην κ. Μέρκελ με «δωράκι»,  τη διευθέτηση των χρεών της Siemens.

        Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κατηγορώντας την,  ότι «δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα» και ότι «δε διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε να πάρει».

 

             

                                      

                             Επονείδιστη συγκάλυψη 

 

    - Οι πολιτικοί που καρπώθηκαν μίζες δισεκατομμυρίων για να υπερτιμολογεί ο γερμανικός κολοσσός στο πενταπλάσιο τα έργα και τις συμβάσεις που εξασφάλιζε μονοπωλιακά από το ελληνικό Δημόσιο, έχουν βάσιμες ελπίδες ατιμωρησίας.

 

     - Η Siemens προσέφερε κάποια αποζημίωση σε ....είδος και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ξανά έργα στην Ελληνική Επικράτεια!

 

    - Σε ατμόσφαιρα πλήρους εθνικής ταπείνωσης και εμπαιγμού του ελληνικού λαού, η εταιρία δηλώνει ακόμα, πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της .......διαφθοράς!

     

     - Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει  μεγάλη  ικανοποίηση....

 

     - Αναμενόμενο πλέον, η ερμηνεία για το σκανδαλώδη συμβιβασμό να  εστιάζεται και στο ενδεχόμενο ύπαρξης   σ τ ο ι χ ε ί ω ν,   που έχει στη διάθεσή της η κ. Μέρκελ σε βάρος πολιτικών προσώπων της  χώρας μας.....

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου