Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ξανά στο στόχαστρο του Spiegel ο Αλέξης Τσίπρας


 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

      

 

      Ως έναν από τους δέκα πιο «επικίνδυνους» ευρωπαίους πολιτικούς χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα το Spiegel, περιλαμβάνοντάς τον σε μία λίστα πολιτικών, που είτε έχουν εκφραστεί κατά της Ε.Ε., είτε έχουν εναντιωθεί με σφοδρότητα κατά του τρόπου διαχείρισης της κρίσης από τους επικεφαλής της Ε.Ε .

Το περιοδικό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό «επικίνδυνος», για τον Αλέξη  Τσίπρα, ως εξής: «Η τελευταία του πρόταση ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να πει «όχι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έγκλημα κατά τα λεγόμενά του».

Και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας ποντάρει, στο ότι δε μπορεί κανείς να αποπέμψει την Ελλάδα από το ευρώ και ασκεί δομική αντιπολίτευση».

      Είναι η δεύτερη φορά που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού, καθώς είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα προ των ελληνικών εκλογών, όπου τον χαρακτήριζε "άξεστο" και "εκβιαστή"!

                                               

                                          Η λίστα

 

       Το περιοδικό, περιλαμβάνει επίσης στους «επικίνδυνους», δύο πολιτικούς από τη  Βαυαρία, που μιλούν για παραδειγματική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τον  Μπερλουσκόνι, επειδή πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ και μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, από δε την ακροδεξιά, τη Γαλλίδα Μαρίν Λε Πέν, τον Ολλανδό Γκέερτ Βίλντερς και τον Αυστριακό Χάϊντς Κρίστιαν Στράχε.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός

Επίσης τον αντιευρωπαϊστή Φινλανδό, Τίμο Σοΐνι και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος σύμφωνα με τη  “Λιμπερασιόν”,  ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους νονούς των αγορών, δημιούργησε ένα  πανικό στους κύκλους τους και η κυβέρνησή του επιφύλαξε πραγματικό χλευασμό  στις αντιπροσωπίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. 

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο Βρεττανός  Νάιτζελ Φάρατζ, το μαύρο πρόβατο»  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που μίλησε  για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για μια Ευρώπη που, πλέον διοικείται από τη Γερμανία! Πρόκειται για τον πολιτικό, που είχε την ευθύτητα και το σθένος να αναδείξει το ρόλο των Ευρωπαίων ηγετών στην εξάπλωση και γιγάντωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στο πώς μεταχειρίζονται την Ελλάδα....

Χαρακτηριστικό το βίντεο:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου