Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η αστυνομία σκότωσε 34 απεργούς στη Ν. Αφρική!











      Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί απεργοί μεταλλωρύχοι και στους 78 οι τραυματίες από τις χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία στη Νότια Αφρική, στο ορυχείο Μαρικάνα, της Lonmin, μιας εταιρίας η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ «προκειμένου να αμυνθούν» . Επίσης,  259 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες κατηγορίες.

                                

                                        Σοκ στη Νότια Αφρική

 

       Η χθεσινή σφαγή -η πιο αιματηρή επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ- έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, με τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης να θέτουν πολλά ερωτήματα για την ίδια την ψυχή της χώρας.

Οι εικόνες της συμπλοκής, όπως και το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που απεικόνιζε μια ομάδα αστυνομικών να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, ανακίνησε μνήμες του ρατσιστικού παρελθόντος της Νότιας Αφρικής.


 

      Η εφημερίδα Sowetan διερωτάται, εάν άλλαξε τίποτε από το 1994, όταν ο  Μαντέλα ανέτρεψε το καθεστώς τριών αιώνων κυριαρχίας των λευκών αποίκων κι έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στη χώρα.

«Αυτό συνέβαινε,  όταν το καθεστώς του Απαρτχάιντ μεταχειριζόταν τους μαύρους σαν αντικείμενα», ανέφερε η εφημερίδα. «Συνεχίζεται με διαφορετικό προκάλυμμα τώρα».

Εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή γύρω από το ορυχείο Μαρικάνα καθώς ξημέρωνε. Το ορυχείο παρέμεινε κλειστό αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ συνδικάτων αλλά και της διένεξης ανάμεσα στην εργοδοσία και τους μεταλλωρύχους.

Στη Νότια Αφρική βρίσκεται το 80% των παγκόσμιων βεβαιωμένων αποθεμάτων λευκόχρυσου...

 

 

 

 Πηγή:NAFTEMPORIKI.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου