Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Από τον Ζ.Κ. Γιούνκερ άρχισε η επίσημη έναρξη των εκβιασμών προς τους έλληνες ψηφοφόρους

      Είναι φανερό, ότι μπήκαμε σε μία περίοδο, όμοια με αυτή που ζήσαμε την περίοδο πρό της ψηφοφορίας στην Κύπρο, για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου Ανάν και τους εκβιασμούς των τότε μεγαλόσχημων....
      Στην παρούσα περίσταση, το χορό άνοιξε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τη χτεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung», όπου δήλωσε, ότι «αν όμως   α κ ρ α ί α   κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να μη μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς» . 
«Δεν πιστεύω, ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε    δ έ κ α   χρόνια», εξηγεί ο Πρόεδρος του Eurogroup και προσθέτει  αναφερόμενος στο πρόβλημα της μεταφοράς ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό,  ότι «οι    π λ ο ύ σ ι ο ι   Έλληνες, που αποφεύγουν να φορολογηθούν, ενεργώντας έτσι εις βάρος του λαού τους, πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Δεν είναι εύκολο βέβαια, λόγω της ελεύθερης αγοράς κεφαλαίων στην Ευρώπη, να λυθεί το πρόβλημα του διαφυγόντος χρήματος, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε».
     Με λίγα λόγια , ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, "βάφτισε" ακραίο κάθε κόμμα πέραν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., παραδεχόμενος συγχρόνως, ότι πιστεύει στο ατελέσφορο των μέτρων από το μνημόνιο (ούτε σε δέκα χρόνια). Είναι γεγονός επίσης, ότι εντόπισε το κύριο πρόβλημα, που είναι η   ο ι κ ο  ν  ο μ ι κ ή     ε λ ί τ    (άλλωστε σ' αυτό αναφέρονται σχεδόν πάντα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι), αλλά ερχόμενος σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του, δεν εξήγησε γιατί θα κάνουν κάτι στο θέμα αυτό τα κόμματα, που εκείνος προτιμά να μας κυβερνήσουν.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ιταλική κυβέρνηση επιβάλει φορολόγηση των ακινήτων της Καθολικής Εκκλησίας



Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στο εξής θα καταβάλλει φόρο ακινήτων, για κτίσματα και περιουσίες, που έχουν προορισθεί για εμπορική χρήση.
Το Βατικανό, ενώ αρχικά είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, τόνισε,  ότι «δεν υπάρχει κάποια εκ των προτέρων αρνητική διάθεση ως προς την εξέταση του όλου θέματος», σε σχέση με τα οικήματα που φιλοξενούν επωφελείς δραστηριότητες.
Οι συγκεκριμένες φοροεισπράξεις θα βοηθήσουν στη μείωση της φορολογικής πίεσης, που βαρύνει τους ιταλούς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως, είχε καλέσει επανειλημμένα την Ιταλία να ρυθμίσει νομικά το θέμα της φορολόγησης εκκλησίας και έχει ήδη ξεκινήσει, διαδικασία επιβολής κυρώσεων για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.






Ευάγγελος Βενιζέλος: Άραγε έχει επίγνωση των λεγομένων του;



      Κατέχει επαξίως τον τίτλο του πλέον άσχετου Υπουργού Οικονομικών από γενέσεως του ελληνικού κράτους. Στις κρίσιμες για την οικονομία μας στιγμές, ηγείται ένα άτομο που καμμία απολύτως επαφή δεν έχει με το αντικείμενο, αναλωνόμενο σε  ρητορικές επιδείξεις δεκάρικων με  μονίμως οργίλο ύφος  στα όρια της παθογένειας, που βρίθουν φληναφλημάτων και απίθανων ισχυρισμών...
Το καθημερινά "μαργαριτάρια του" θα γέμιζαν σελίδες, εμείς αλιεύσαμε τα δύο πιο πρόσφατα:

Ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν ακυρώνει την τεράστιου κόστους αγορά των ελαττωματικών υποβρυχίων από τους Γερμανούς. Η απάντηση; Διότι έτσι θα υπάρχει απασχόληση στα ναυπηγεία, δηλαδή αντί να επιστρέψουμε ό,τι ελαττωματικό αγοράσαμε, τα κρατάμε να τα διορθώσουμε εμείς και όχι οι υπαίτιοι Γερμανοί ! Επιπλέον ισχυρίστηκε, ότι  ....θωρακίζεται το Αιγαίο ( με τα ελαττωματικά υποβρύχια!).

Προχτές πάλι, κάλεσε τους καταθέτες να φέρουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό πίσω στη χώρα, υπογραμμίζοντας, ότι « η συμφωνία των Βρυξελλών εξασφαλίζει απόλυτα τις ελληνικές τράπεζες, που σήμερα είναι ασφαλέστερες και τους καταθέτες». Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέχρι σήμερα   δ ε ν    ή τ α ν  α σ φ α λ ή   και άρα καλώς τα έβγαλαν σε ξένες τράπεζες! Και το εύλογο ερώτημα  που προκύπτει είναι, αφού μέχρι τώρα μας συνιστούσαν να τα έχουμε εδώ, γιατί να πιστέψουμε τους τωρινούς ισχυρισμούς του, που αναιρούν τους προηγούμενους; 

 Η περίπτωσή του, άλλοτε,  θα ήταν ίσως απλώς μια αφορμή για θυμηδία... Σήμερα όμως, μας κοστίζει ακριβά, πανάκριβα...
 

























Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κάθειρξη 12 ετών σε εκπαιδευτικό για διπλοθεσία



Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών,  για απάτη σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου, γυναίκα δημόσια υπάλληλο,  καθώς εργαζόταν ως καθηγήτρια σε Λύκειο και συγχρόνως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)!

Συγκεκριμένα, η καταδικασθείσα ήταν υπάλληλος της ΥΠΑ από το 1998 έως το 2006, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και στο ίδιο διάστημα κατάφερε να διοριστεί και ως καθηγήτρια σε Λύκειο του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, έχοντας διπλό μισθό αλλά και δύο ΑΦΜ, δύο ταυτότητες και δύο βιβλιάρια υγείας!
Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Καλαμάτας, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην διπλοαπασχόληση, έπαιρνε άδειες άνευ αποδοχών και εκπαιδευτική άδεια (για μεταπτυχιακό), φροντίζοντας να απασχολείται  στο σχολείο από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο να απασχολείται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κάνοντας διπλοβάρδιες, προκειμένου να καλύπτει  τις ώρες όλης της εβδομάδας!
Πάντως το περιστατικό χρήζει περαιτέρω   δ ι ε ρ ε ύ ν η σ η ς,  πέραν της δικαστικής. Πρώτον, από άποψη διοίκησης, δηλαδή έκδοσης διπλών δημοσίων εγγράφων (ΑΦΜ, ταυτότητες, βιβλιάρια υγείας )και απουσίας ελέγχου (άδειες μεταπτυχιακού) και δεύτερον, χρήζει κυρίως κοινωνιολογικής έρευνας. Δηλαδή, τί ώθησε μια εκπαιδευτικό να αναλώσει το αναμφισβήτητα ευρηματικό ταλέντο της και την αξιοθαύμαστη εργατικότητά της (διπλοβάρδιες όλα τα σαββατοκύριακα!), στο να εξυφάνει ολόκληρο σχέδιο εξαπάτησης των δημοσίων υπηρεσιών....






Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη συγκέντρωση στη Ραφήνα για τη λύση της Ψυττάλειας

  Στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθέατρου του Γυμνασίου Ραφήνας, την Κυριακή, 19/02/2012, η ακούραστη και δραστήρια  Συντονιστική Επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ,  παραγματοποίησε  συγκέντρωση για ενημέρωση και συζήτησε για περαιτέρω ενέργειες. Πολύς κόσμος από τους θιγόμενους Δήμους Σπάτων- Αρτέμιδος και Ραφήνας -Πικερμίου έδωσε το παρόν. Στο τέλος εκδόθηκε και το παρακάτω  ΨΗΦΙΣΜΑ:


Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, τα Τοπικά Συμβούλια του δύο Δήμων, εκπρόσωποι του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σωματεία, σύλλογοι, επιτροπές και άτομα ή ομάδες, δηλώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασίσαμε όλοι μαζί να εντείνουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για να αποκτήσουν οι περιοχές μας

Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων στους δρόμους.

Άμεση σύνδεση με την Ψυττάλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Η πλέον κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη

Καλούμετα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσουν στις μελέτες που απαιτούνται, να συντάξουν το τελικό τεχνικό δελτίο που πρέπει να κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ ώστε, να γίνει η οριστική ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ΤΩΡΑ.


Ζητάμε από τούς Δημάρχους και από τα Δημοτικά Συμβούλια Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδος, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή, τους συλλόγους και τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες για σύνδεση με την Ψυττάλεια και την οριστική λύση του αποχετευτικού στην περιοχή.

Σε μια εποχή που πολλά καταρρέουν, δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό.

Καλούμε τους κατοίκους σε διαρκή κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα ζωής, για να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Greenpeace: Τέσσερις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές

H Greenpeace καταγγέλλει 4 ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων.
Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τη Greenpeace αναφέρουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους ή στις ιστοσελίδες τους, ότι δεν γίνεται χρήση μεταλλαγμένων.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Greenpeace αναφέρονται τα εξής:
Έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών. 
Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ,  βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα, όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.

ΔΕΛΤΑ -Θετικό έως 90%
ΟΛΥΜΠΟΣ -Θετικό έως 85%
ΜΕΒΓΑΛ -Θετικό έως 80%
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ -Θετικό έως 45%

Στην ανακοίνωσή της η Greenpeace τονίζει, ότι η οικονομική και κοινωνική  κρίση δε δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να σερβίρει μεταλλαγμένα. Ζητούν από  όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα.  Χρειάζονται επενδύσεις σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, για  βιώσιμη γεωργία, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Ζητούν επίσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων, που προέρχονται αποκλειστικά από μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή και εντατικούς  ελέγχους, για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.
Αναμένεται η απάντηση των κατονομαζόμενων εταιρειών στις αιτιάσεις της Greenpeace.



Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οικογένεια βρέθηκε νεκρή λόγω ασιτίας από ένδεια, κοντά στο Τόκιο

      Στην Ιαπωνία, τη χώρα της τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμη τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Όπως μια οικογένεια σε περιοχή βόρεια του Τόκιο, που πέθανε από ασιτία και πέρασαν δυο μήνες μέχρι να τους βρουν....Πρόκειται για ένα 60χρονο ζευγάρι και τον 30χρονο γιο τους, που βρέθηκαν μόνο και μόνο γιατί η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματός τους, πήγε να εισπράξει τα νοίκια  6 μηνών  που της χρωστούσαν.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τα πτώματα ήσαν σε αποσύνθεση,  το ρεύμα και το αέριο είχαν κοπεί, ενώ η οικογένεια δεν είχε ούτε πόσιμο νερό. Μέσα στο διαμέρισμα δε βρέθηκε κανένα ίχνος τροφής και μόνο μερικά γιέν.
       Η φτώχεια έχει αυξηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ιαπωνία, εξαιτίας της μεγάλης αστάθειας στην αγορά εργασίας και μιας τάσης απομόνωσης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.




Πηγή: Newsit  


Παγκύπριος έρανος στα σχολεία της Κύπρου για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας

Έρανoς σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  σήμερα στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Κύπρου, ο παγκύπριος έρανος αποτελεί, «μια ελάχιστη ένδειξη προσφοράς προς τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που διήλθε ο τόπος μας».
«Γι’ αυτό», συμπληρώνει η ανακοίνωση, «η Επιτροπή καλεί όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κολέγια και πανεπιστήμια) δημόσια και ιδιωτικά, να συνεισφέρουν και αυτά μέσω του παγκύπριου εράνου στην ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας»....



«Η διάσωση της Ελλάδας είναι αυταπάτη»

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” ο Γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) Χανς Βέρνερ Σιν, υποστηρίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χάνουν απλώς...τον καιρό τους με τη διάσωση της Ελλάδας, που αποτελεί μια «αυταπάτη» και επιμένει στην ανάγκη εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση.
Ο κ. Σιν υποστηρίζει, πως το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ο φθηνός δανεισμός των τελευταίων ετών, που διόγκωσε τεχνητά τους μισθούς και τις τιμές στην χώρα μας, μπορούν να αντιστραφούν μόνο με την έξοδο από το κοινό νόμισμα, την υιοθέτηση νέου νομίσματος και τη δραστική του υποτίμηση.
«Μπορεί να ακολουθήσει χάος στην Ελλάδα μετά την επίσημη πτώχευση, αλλά θα είναι ελεγχόμενο» υποστηρίζει ο κ. Σιν και συνεχίζει «ο λόγος που επιμένουν όλοι στη διάσωση της Ελλάδας είναι γιατί τα χρήματα πηγαίνουν σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Wall Street, του City και των Παρισίων και όχι στις τσέπες των Ελλήνων».



 

Η έδρα των αρχαίων ελληνικών στη Γλασκώβη ξαναλειτουργεί χάρις σε τεράστιο κληροδότημα


      Ο καθηγητής Ντάγκλας  Μαουρίς  Μακντάουελ άφησε στη διαθήκη του 2,4 εκατομμύρια λίρες, με σκοπό την επαναλειτουργία της έδρας ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, έντεκα χρόνια μετά τη διακοπή της λειτουργίας της.
Ο  Ντάγκλας Μακ Ντάουελ, ήταν  μελετητής των αττικών ρητόρων και του αρχαίου ελληνικού δικαίου, εκδότης και μεταφραστής του Δημοσθένη και του Αριστοφάνη και δάσκαλος επί τριακονταετίαν  εκατοντάδων φοιτητών στην έδρα των Αρχαίων Ελληνικών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.
      Η είδηση προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το BBC αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πράξης αυτής, καθώς το τμήμα αυτό ήταν επί σειρά ετών εμβληματικό για το Πανεπιστήμιο αυτό.
«Είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης από την ίδρυσή του το 1451» 
δήλωσε στην εφημερίδα «Βήμα» ο καθηγητής του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών Μάθιου Φοξ. Το πανεπιστήμιο προκήρυξε τη θέση, αναζητώντας «κάποιον δυναμικό επιστήμονα ο οποίος θα είναι έτοιμος να επενδύσει στο μέλλον των ελληνικών στη Γλασκώβη».      Γεννημένος στο Λονδίνο το 1931, ο Μακ Ντάουελ σπούδασε στο περίφημο Μπάλιολ Κόλετζ της Οξφόρδης και δίδαξε για τέσσερα χρόνια αρχαία ελληνικά στη μέση εκπαίδευση και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ προτού μετακινηθεί στη
Γλασκώβη το 1971. Αμέσως  ανέλαβε δράση με ριζοσπαστικές αλλαγές στο παραδοσιακό πρόγραμμα, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό φοιτητών στα αρχαία ελληνικά, με αποτέλεσμα το 1993, το πανεπιστήμιο να θεσπίσει τετραετείς σπουδές πτυχίου αρχαίας ελληνικής φιλολογίας.
Ο Μακ Ντάουελ φρόντισε να συντηρήσει τις υποδομές στα σχολεία και στην κοινωνία, ώστε το ενδιαφέρον να μην ατονήσει ξανά, εγκαινιάζοντας ένα πανεπιστημιακό μάθημα εκμάθησης της γλώσσας από το μηδέν και παράλληλα θεσμοθέτησε δύο εβδομάδες δωρεάν θερινών μαθημάτων της αρχαίας ελληνικής, όπου δίδασκε και ο ίδιος!
      Την έκπληξη επιφύλαξε μετά τον θάνατό του: Πεθαίνοντας τον Ιανουάριο του 2010, σε ηλικία 78 ετών, άφησε διαθήκη, με την οποία κληροδοτούσε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του στο πανεπιστήμιο, με όρο την αναβίωση της έδρας των Αρχαίων Ελληνικών. Τον έθλιβε το γεγονός, ότι η ιστορική έδρα, η οποία λειτουργούσε από το 1704, καταργήθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του το 2001. Η εκτίμηση των μετοχών άφησε άφωνη την ακαδημαϊκή κοινότητα και προφανώς ήταν αποτέλεσμα σοφών επενδύσεων του καθηγητή, για τις οποίες κανείς δεν είχε ιδέα....







Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Fitch: Αναβάθμισε την πτωχευμένη Ισλανδία!


  Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, αυτή τη φορά δεν  υποβάθμισε κάποια χώρα η τράπεζα, αλλά αντιθέτως αναβάθμισε την Ισλανδία!
Μάλιστα,  ο αμερικανικός οίκος κατατάσσει πλέον την Ισλανδία στην κατηγορία BBB-, για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα θεωρείται πλέον αξιόπιστος δανειολήπτης.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία είχε χρεοκοπήσει το 2008 και στη συνέχεια οι πολίτες της 
με    δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α,   αρνήθηκαν να πληρώσουν τα δάνεια σε   αγγλικές τράπεζες.
                   
                          Η ιστορία της πτώχευσης
 
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της Ισλανδίας. Καταρρέει το νόμισμα. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Τα συλλαλητήρια καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση της κυβέρνησης.  Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, από όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα, το οποίο  γίνεται  και σαρώνει το «όχι» στην πληρωμή, με 93% των ψήφων.

 Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν τη χώρα.
Εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα.

Το σώμα ήδη έχει αρχίσει την εργασία του από το Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta, που θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα Βουλή και από την επόμενη,  που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της ισλανδικής επανάστασης: παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπευθύνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του Συντάγματος από τους πολίτες.




Πηγές: fititis.gr
            madata.gr









                

Γαλάζιες μεταγραφές!






 Η φωτογραφία, μας γεμίζει ρίγη εθνικής συγκινήσεως! Η Ελλάς πλέον, έχει ελπίδα να σωθεί! Το δείχνουν και αι  γραβάται των μεταγραφέντων άλλωστε. Εξ' αριστερών (θού!), ο υπέροχος γαλανόλευκος μπουμπούκος, εκ δεξιών (πιο δεξιά δε γίνεται) και ο έτερος Καππαδόκης, ομοίως σημαιοστολισμένος!











Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Την Κυριακή 19/2/12 στη Ραφήνα, μεγάλη συγκέντρωση κατά του ΚΕΛ και υπέρ της σύνδεσης με την Ψυττάλεια. Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

                  


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-2-2012 ΩΡΑ 11,30 πμ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΘΕΜΑ :   ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ   –   ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ με τη ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν :
Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων στους δρόμους.
Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Η πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη.
Με τη λύση αυτή, η περιοχή δεν χάνει τα χαρακτηριστικά της σαν τόπος εξαιρετικής ομορφιάς, ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, δεν καταστρέφονται οι αρχαιολογικοί της χώροι και δεν θα σκεπάσουν οι δεξαμενές ενός εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων μια περιοχή (Πλατύ Χωράφι) που παρουσιάζει παγκόσμιο πολιτιστικό ενδιαφέρον, μια και αποτελεί την κοιτίδα της παγκοσμίου γνωστής Πικερμικής πανίδας, όπου έχει αποκαλυφθεί πλούσια απολιθωμένη πανίδα ηλικίας της τάξεως 7–7,5 εκατομμυρίων ετών, πάνω από 40 ειδών σπονδυλωτών, μερικά εκ των οποίων είναι μοναδικά στον κόσμο.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία, τη Περιφέρεια, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και με συνοπτικές διαδικασίες (fast track) να προχωρήσουν στις μελέτες που απαιτούνται, να συντάξουν το τελικό τεχνικό δελτίο που πρέπει να κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ ώστε, να γίνει η οριστική ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ΤΩΡΑ.
Καλούμε τους κατοίκους σε εγρήγορση, σε διαρκή κινητοποίηση  μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια και τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τα Τοπικά Συμβούλια, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων και των Συλλόγων, τους επιστημονικούς φορείς, τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τους Βουλευτές, κάθε μορφή ατομικής και συλλογικής έκφρασης. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε ένα περιβαλλοντολογικό έργο που να αναβαθμίσει το τοπικό οικοσύστημα. Που να επιλύσει το αίσχος που βιώνουν δεκαετίες οι κάτοικοι.
Παράλληλα επισημαίνουμε ότι, κάθε κοινωνικό έργο πρέπει στη σχέση με τους κατοίκους-χρήστες, να διέπεται από κοινωνικά κριτήρια, συνεπώς να προσφέρεται σε προσιτές τιμές. Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό στο πλανήτη και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας σε βάρος των κατοίκων από την ΕΥΔΑΠ.  Το ίδιο ισχύει και με τα μηνιαία τέλη αποχέτευσης ή τα τέλη ένταξης στο δίκτυο.

Ακόμη, πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως,

ο διαχειριστής των έργων (ΕΥΔΑΠ) που θα επιβάλει τις τιμές στα μηνιαία τέλη αποχέτευσης, θα εκμεταλλευτεί τα παραγόμενα προϊόντα, θα ελέγχει τους βιομηχανικούς ρύπους (?), θα εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του έργου κ.α θα παραμείνει  Δημόσια ή θα μετεξελιχθεί σε ιδιωτική εταιρεία με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των μετόχων.

Θα μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί φορείς να είναι όργανα της διαφάνειας και του ελέγχου ή όχι. Τι είδους συμβάσεις θα υπογράψουν ΕΥΔΑΠ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Συντονιστική Επιτροπή στο διάστημα που μεσολάβησε από τη τελευταία επικοινωνία μας, δραστηριοποιήθηκε σε πολλά επίπεδα. Συνομίλησε με δημοτικές παρατάξεις  και δημοτικούς συμβούλους, με σωματεία, επιστημονικούς φορείς και συλλόγους και οργάνωσε δράσεις,  που στόχο είχαν το προσανατολισμό των Δημοτικών Συμβουλίων και όλων των φορέων, στη σύνδεση με τη Ψυτάλλεια για την οριστική λύση του αποχετευτικού στη περιοχή.

Στη πράξη πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, με πολλές συζητήσεις, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και με συντριπτική πλειοψηφία στη Ρ-Π, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να προωθήσει άμεσα ενέργειες σε Υπουργεία, Περιφέρεια, ΕΥΔΑΠ κλπ, με στόχο την άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και σε αυτή τη κατεύθυνση ήδη δρομολογήθηκαν συναντήσεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπ-Αρτ με συντονισμένες παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος και η συντριπτική πλειοψηφία της συμπολίτευσης, δεν ενέκριναν την εισήγηση των αντιδημάρχων για Δημοτικό εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι, ανέβαλαν την απόφαση, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με τη Ψυτάλλεια.

Στο πρόσφατο ραντεβού της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Βορίδη, διευκρινίστηκε η διάθεση για άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια, στο βαθμό που η ΕΥΔΑΠ το κρίνει τεχνικά εφικτό.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει με κάθε τρόπο να εκφράσουν τη στήριξη τους στους αγώνες για άμεση λύση του αποχετευτικού μέσω της σύνδεσης με τη Ψυτάλλεια.

Καλούμε τους κατοίκους σε διαρκή κινητοποίηση  για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα  ζωής, για να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ