Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Greenpeace: Τέσσερις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές

H Greenpeace καταγγέλλει 4 ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων.
Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τη Greenpeace αναφέρουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους ή στις ιστοσελίδες τους, ότι δεν γίνεται χρήση μεταλλαγμένων.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Greenpeace αναφέρονται τα εξής:
Έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών. 
Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ,  βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα, όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.

ΔΕΛΤΑ -Θετικό έως 90%
ΟΛΥΜΠΟΣ -Θετικό έως 85%
ΜΕΒΓΑΛ -Θετικό έως 80%
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ -Θετικό έως 45%

Στην ανακοίνωσή της η Greenpeace τονίζει, ότι η οικονομική και κοινωνική  κρίση δε δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να σερβίρει μεταλλαγμένα. Ζητούν από  όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα.  Χρειάζονται επενδύσεις σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, για  βιώσιμη γεωργία, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Ζητούν επίσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων, που προέρχονται αποκλειστικά από μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή και εντατικούς  ελέγχους, για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.
Αναμένεται η απάντηση των κατονομαζόμενων εταιρειών στις αιτιάσεις της Greenpeace.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου