Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γνωστά υπερπολυτελή εστιατόρια και πασίγνωστες επιχειρήσεις, με ακατάλληλα τρόφιμα


     Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε πρόστιμα συνολικού ύψους € 1.335.000 σε βάρος 128 επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα.
Ανάμεσά τους, έλαβαν πρόστιμα και ποινές,  πασίγνωστες επιχειρήσεις, για διάφορες παραβάσεις :

 Το εστιατόριο "MILOS" του ΧΙΛΤΟΝ για κρέας, χωρίς στοιχεία επισήμανσης, που είχε καταψυχθεί από την επιχείρηση, χωρίς αυτή να έχει την προβλεπόμενη άδεια, με εγκαύματα κατάψυξης, δ υ σ ο σ μ ί α, η δε επιφάνειά του  είχε βλέννα και πρασινωπή χροιά!

 "Ο συνήθης ύποπτος"  CARREFOUR" (έξι καταστήματα), για  χαλασμένα ψάρια με παράσιτα, για το επίπεδο υγιεινής, τα εκτός ψυγείου αλλαντικά και  διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

Το σούπερ-μαρκετ "ΜΑΣΟΥΤΗΣ",  για κατοχή μη ασφαλών τροφίμων – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση ( τυριά, κρέας, αλίπαστα )και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.

Στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στην Πλατεία Έλενας Βενιζέλου 2 Αθήνα, για ανεπαρκές σύστημα αυτοελέγχου και μη ορθές πρακτικές υγιεινής, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο!

Στο εστιατόριο στο Λυκαβηττό ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε., για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, για για κρέας, χωρίς ενδείξεις επισήμανσης, που αγοράστηκε νωπό και καταψύχθηκε από την επιχείρηση, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Στη γνωστή ταβέρνα "ΖΑΦΕΙΡΙ" στο ΚΑΒΟΥΡΙ,  στην οδό Ηλιού 19  Βουλιαγμένη,  για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας προσωπικού, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή,ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και σοβαρή απόκλιση από τους όρους αδειοδότησης.

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ στο Πειραιά, για μη ενδεικνυόμενες συνθήκες συντήρησης νωπών τροφίμων εν καταψύξει.

Το ξενοδοχείο CORFU PALACE  στην Κέρκυρα, για έλλειψη άδειας λειτουργίας για το εστιατόριο του ξενοδοχείου καθώς και για  το μπαρ "Βυζαντινό" στην πισίνα.(Η διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο).

Στο σούπερ μάρκετ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. στην Ηπείρου και Ύδρας Δάφνη, για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα ( Συγκεκριμένα, για γραβιέρα  από παστεριωμένο πρόβειο γάλα, που έφερε σημεία ευρωτίασης (μούχλας).

Πρόστιμο  στην  βιομηχανία γάλακτος  ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στα στα Ιωάννινα, για κατοχή μη κανονικών τροφίμων.

Πρόστιμο στην καφετέρια STARBUCKS – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕ Α.Ε.Ε. στην Πλατεία Γεωργίου 28 στην Πάτρα, για κατοχή μη κανονικών και μη ασφαλών τροφίμων. Συγκεκριμένα, δείγμα του προϊόντος "μπάρες αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών", βρέθηκε μη κανονικό και μη ασφαλές, λόγω παρουσίας πρωτεΐνης αραχίδας, συστατικό που δεν αναγραφόταν στην ετικέτα του προϊόντος.

Στην εταιρία επεξεργασίας – μεταποίησης γάλακτος και προϊόντων με βάση το γάλα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ Α.Ε. στη Κοζάνη, για ουσιώδεις αποκλίσεις στον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης και ανεπαρκής εφαρμογή των συστημάτων αυτοελέγχου.

Στο σούπερ μάρκετ ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. στην Πλατεία Βάθης Αθήνα, για, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο.

Στο  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΜΑΖΟΥ στην   Κηφισιά, για έλλειψη άδειας λειτουργίας και βιβλιαρίων υγείας.

Στο ζαχαροπλαστείο – πρατήριο άρτου ΓΟΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ – ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ στη Χαριλάου Τρικούπη 76 & 80 Αθήνα, για μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας στην υποδομή, οι δε διαπιστώσεις έγιναν σε επανέλεγχο (υποτροπή παραβάσεων).

 Στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ στην Καραγιώργη Σερβίας 18 Πειραιάς, για μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και μη ενδεικνυόμενες συνθήκες συντήρησης νωπών τροφίμων εν καταψύξει.

Στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ε. στην Παρθενώνος 19 – 25 στην Αθήνα, για μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

Όλη η λίστα των 128 επιχειρήσεων εδώ:

http://natofao.blogspot.com/2012/01/128-1335000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου