Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κάθειρξη 12 ετών σε εκπαιδευτικό για διπλοθεσία



Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών,  για απάτη σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου, γυναίκα δημόσια υπάλληλο,  καθώς εργαζόταν ως καθηγήτρια σε Λύκειο και συγχρόνως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)!

Συγκεκριμένα, η καταδικασθείσα ήταν υπάλληλος της ΥΠΑ από το 1998 έως το 2006, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και στο ίδιο διάστημα κατάφερε να διοριστεί και ως καθηγήτρια σε Λύκειο του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, έχοντας διπλό μισθό αλλά και δύο ΑΦΜ, δύο ταυτότητες και δύο βιβλιάρια υγείας!
Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Καλαμάτας, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην διπλοαπασχόληση, έπαιρνε άδειες άνευ αποδοχών και εκπαιδευτική άδεια (για μεταπτυχιακό), φροντίζοντας να απασχολείται  στο σχολείο από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο να απασχολείται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κάνοντας διπλοβάρδιες, προκειμένου να καλύπτει  τις ώρες όλης της εβδομάδας!
Πάντως το περιστατικό χρήζει περαιτέρω   δ ι ε ρ ε ύ ν η σ η ς,  πέραν της δικαστικής. Πρώτον, από άποψη διοίκησης, δηλαδή έκδοσης διπλών δημοσίων εγγράφων (ΑΦΜ, ταυτότητες, βιβλιάρια υγείας )και απουσίας ελέγχου (άδειες μεταπτυχιακού) και δεύτερον, χρήζει κυρίως κοινωνιολογικής έρευνας. Δηλαδή, τί ώθησε μια εκπαιδευτικό να αναλώσει το αναμφισβήτητα ευρηματικό ταλέντο της και την αξιοθαύμαστη εργατικότητά της (διπλοβάρδιες όλα τα σαββατοκύριακα!), στο να εξυφάνει ολόκληρο σχέδιο εξαπάτησης των δημοσίων υπηρεσιών....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου