Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η Βικτόρια Μπέκαμ νικήτρια των βρεττανικών βραβείων μόδας


      Η Βικτόρια Μπέκαμ γνωρίζει καλά να εντυπωσιάζει με τις στιλιστικές της επιλογές, αλλά τώρα η αναγνώρισή της ήρθε και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Savoy Hotel του Λονδίνου, η 37χρονη fashion designer τιμήθηκε με το βραβείο Designer Brand Of The Year, προσπερνώντας αρκετά διάσημα brands, όπως αυτό του Tom Ford, της Burberry αλλά και της Stella McCartney.
Βέβαια, η Stella McCartney δεν έφυγε από την απονομή με άδεια χέρια, καθώς της απονεμήθηκε το βραβείο για τις καλύτερες εμφανίσεις στο «Κόκκινο Χαλί» ενώ σχεδιάστρια μόδας της χρονιάς αναδείχθηκε η Sarah Burton, φυσικά για τη δημιουργία του νυφικού της Κέτ Μίντλετον.
Ανάμεσα στους νικητές συγκαταλέγεται και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou( γόνος της παλαιάς φίρμας Κατράντζου), η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ανερχόμενης Σχεδιάστριας έτοιμων ενδυμάτων!

Η λίστα των νικητών αναλυτικά:

Σχεδιάστρια της χρονιάς: Sarah Burton
Οίκος Μόδας της χρονιάς: Victoria Beckham,
Σχεδιάστρια αξεσουάρ της χρονιάς: Charlotte Dellal (για τον Οίκο Charlotte Olympia)
Μοντέλο της χρονιάς: Stella Tennant
Βραβείο για εμφάνιση της χρονιάς στο κόκκινο χαλί: Stella McCartney
Βραβείο νέου ταλέντου που καθιερώθηκε: Christopher Kane
Αναδυόμενο βραβείο (με κομμάτια έτοιμα να τα φορέσεις : Mary Katrantzou
Αναδυόμενο βραβείο ( σε αντρική συλλογή): Christopher Raeburn
Αναδυόμενο βραβείο (στα αξεσουάρ): Tabitha Simmons
Isabella Blow Βραβείο: Sam Gainsbury
Βραβείο ξεχωριστού κατορθώματος στη μόδα: Sir Paul Smith



Βραβείο βρετανικού στυλ: Alexa Chung

      Πάντως, αν η βράβευση της Sara Burton του οίκου Alexander McQueen επηρεάστηκε  από τις δημιουργίες του νυφικού και του φορέματος της   Κ έ ϊ τ    Μ ί ν τ λ ε τ ο ν,  τότε μάλλον πρόκειται για μια όχι και τόσο αμερόληπτη επιλογή, αφού,  κατά γενική ομολογία, οι δημιουργίες αυτές δεν είχαν και ιδιαίτερη έμπνευση:




Όσο για τη βράβευση της   Β ι κ τ ό ρ ι α    Μ π έ κ α μ,  μάλλον δίκαιη είναι. Οι δημιουργίες του οίκου της  είναι εξαιρετικές και απεικονίζουν πράγματι το στυλ της:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου